Társoldalunk:

Hernádi László hegyifutam-győzelme

Magyar autóversenyző hozta el az első helyezettnek járó serleget a hétvégén megrendezésre került közép-európai hegyibajnoki futamról.

Fotó: Amber PR
Hernádi László remekül kormányozta
BMW-jét
Hernádi László a festői környezetben megtartott bajnokságon a gr.A abszolút kategóriában indult, s nyert. Ezzel átvette a vezetést az összetett pontversenyben a cseh Eduard Peternától. Hernádi hétvégi győzelméért 20 pontot zsebelhetett be, míg a mögötte célba érkező cseh 15-öt, így a magyar autós 4,5 ponttal vezet az utolsó - négy hét múlva esedékes horvátországi (dubrovniki) - futam előtt.

A krosnói pálya 4688 méterén Hernádi László autójával szinte repült, így a szombati versenynapon először 2 perc 54 másodperc, majd 2 perc 53 másodperc alatt teljesítette a távot a 3200 cm3-es BMW-vel. A vasárnapi versenynapon az időjárás nem volt már oly kegyes, mint szombaton, ezért a hol száraz, hol nedves pályán a gumikkal is ügyesen kellett taktikázni. Végül sikerült a magyar fiúnak 2 perc 57 másodperces időt autóznia, ami a győzelmet jelentette számára.

- Úgy gondolom, gratulálhatok mindannyiunk nevében. Összességében mennyire elégedett a lengyelországi szereplésével?
- Maximálisan elégedett vagyok, mivel még sohasem sikerült ilyen futamot nyernem és ez épp a lehető legjobbkor jött a bajnoki cím szempontjából. Az időeredmény miatt külön boldog vagyok, mert 12 másodperccel voltam gyorsabb a második helyezettnél.

- Az utolsó, mindent eldöntő állomás Dubrovnikban lesz. Hogyan készül fel erre a versenyre?
- Az elkövetkezendő három hétvégén az Osztrák Hegyikupán indulok, ez elég lesz edzésnek. Egyébként sok barátom van, akik önzetlen segítségükkel erőt adnak a kitartáshoz. 

A verseny végeredménye:

1. Hernádi László, BMW M3, 8:45,355
2. Eduard Patera (cseh), Ford Escort, 8:57,463
3. Marcin Wydra (lengyel), Honda, 9:24,117

Korábban:

Hernádi aranyérme az osztrák hegyifutamon