Sainznak nem akaródzik visszavonulni

Vágólapra másolva!
Bár korábban bejelentette, hogy utolsó szezonja jön, minden bizonnyal 2005-re sem áll le Carlos Sainz, a spanyolok kétszeres világbajnok raliklasszisa. Volt csapattársa, a szintén legendás Colin McRae pedig a legfrissebb pletykák szerint mégsem hagyja ki a következő évadot, a Citroëntől kitett skót már tárgyal a Subaruval, visszatérhet egykori sikereinek színhelyére.
Vágólapra másolva!

Az 1990-ben és '92-ben világbajnok 41 éves matador az utolsó, Brit rali után bejelentette: a 2004-es lesz számára a végállomás, kiszáll. Most úgy tetszik, meggondolta magát, legalábbis elbizonytalanodott.

"Minden attól függ, jövőre hogyan alakulnak a dolgok. Úgy döntöttem, egyelőre még nem zárom be a kaput" -így Sanyibá. "Az idén már számtalanszor megkérdezték tőlem, mikor hagyom abba, s őszintén szólva már unom a faggatózást. Bár a befejezés nem sikerült a legjobban, mindent összevetve az idén azért jól mentek a dolgok: csapatban vb-t nyertünk a Citroënnel, s egyéniben harmadik lettem. A döntés nagyon nehéz. Maradjunk annyiban: jövőre megmondom..."

Sainz az utolsó futam előtt még esélyes volt a vb-címre, ám a Brit rali első napján a kocsijában többször is kigyulladt a tv-kamera, később pedig autójával lecsúszott az útról, s feladta a versenyt.

Ugyancsak citroënezett, mondjuk Sainznál vagy csapattársuknál, az összetett második francia Sebastien Loebnél kevesebb sikerrel Colin McRae - az 1995-ös világbajnok aztán nem kellett a PSA-kistesónak. McCrash leszögezte, egy évet kihagy, s már le is szerződött a Nissanhoz, hogy kalandozzon egyet a Dakaron.

Pillanatnyilag bezzeg az van, hogy a Sainzhoz hasonlóan 25 WRC-futamgyőzelemmel bolygólegjobb, 35 éves McRae lesz a világbajnoki cím védőjének, a norvég Petter Solbergnek a társa a Subarunál. Sokak nagy kedvence 1991 és '98 között már dolgozott, mit dolgozott, tündökölt, Imprezával lett híressé. S hogy a Peuegot-tól a Subaruhoz visszaigazolt, 2001-es világbajnok angol Richard Burns kénytelen pihenni, kezeltetni magát, gyógyulni (agydaganatot diagnosztizáltak nála), helyettesíteni kell.

Helyettesíteni úgy, hogy a megreformált pontrendszerből adódóan akár világbajnoki álmokat is dédelgethetne a Subaru két olyan kiválósággal, mint Solberg és McRae. Egyelőre természetesen mind David Lapworth csapatvezető, mind Colin McRae diplomatikusan nyilatkozgatott, de találkoztak Japánban, beszéltek, ez tény.

A 2004-es évad Monacóban kezdődik (január 23-25.), havas aszfalton. A Dakarnak addigra vége, de teszt, edzés, gyakorlás, az se smafu.