Vágólapra másolva!

Pergőbbé akarják tenni a vízilabdát<br/>

Kupasorsolás, szabálymódosítási javaslatok megtárgyalása, az Eb-előkészületek és több sportágfejlesztési ötlet értékelése, elemzése szerepel az Adria-parti Dubrovnikban szerdától szombatig tartó európai vízilabdás csúcstalálkozó napirendjén.

Salamon Ferenc, az Európai Úszó Liga vízilabda-bizottságának (EWPC) tagja arra számít, hogy számos olyan szabálymódosítási javaslatot kell majd megtárgyalniuk és véleményezniük, amelyek közül a "legjobbak" jövő júliusban realizálódhatnak a Nemzetközi Úszó Szövetség ülésén, amelyet a fukuokai vb-vel párhuzamosan tartanak.

- Szerdán és csütörtökön ülésezik az EWPC, s sort kerítünk a közeljövő európai tornáin közreműködő játékvezetők kijelölésére és a különféle tornák előkészületeinek vizsgálatára - mondta a sportdiplomata az MTI-nek.

A dubrovniki összejövetel második felében szemináriumjelleggel foglalkoznak a sportág logisztikájával és marketingjével, valamint a póló és a média kapcsolatával. Ez utóbbi témakörben az Európai Úszó Liga meghívottjaiként előadást tart Csurka Gergely, az A Színes Sport szakírója is.

A szabálymódosító javaslatokhoz szól majd hozzá a magyar szövetség delegáltja, Kemény Ferenc is.

- Célom, hogy pergőbb legyen a játék. Ezért azt fogom javasolni, hogy ne 35, hanem csak 30 másodperc legyen a támadási idő. Gondolok a reklámok jobb megjelenítési lehetőségére is, ezért szeretnénk, hogy a második negyed után ne 2, hanem 5 perces legyen a szünet.

A BL, a KEK és a LEN Kupa sorsolását az FTC-Thomas Jeans, a BVSC Brendon és a Vasas-Plaket várja.

(MTI)