Vágólapra másolva!
A nőikézilabda-bajnokság szerdai győri rangadóját az ETO nyerte a Cornexi ellen, s ez azt jelenti, hogy hiába erősödött meg a nyáron, továbbra sem ér a "nagy hármas" nyomába a fehérvári gárda.

Nőikézilabda-NB I
Graboplast ETO - Cornexi Alcoa 31-28 (15-11)
Győr, 1000 néző
vezette: Horváth, Marton
ETO: SIRINA - LOVÁSZ 10, Mehlmann 4, Görbicz 4, Kulcsár Gy. 1, NITESCU 6, Horváth R. 2. Cs.: Petróczi (kapus), Moszkovaja 1, PROK 3/3, Kindl. Edző: Vura József.
Cornexi: Grosu - Turtóczki 5, Németh 6, Kulcsár A. 2, KOVÁCS T. 9/3, Vilincsik 3/1, KENYERES 3. Cs.: Kurucz (kapus), Szőke, Wolf. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4

A vártnál kevesebb néző előtt kezdődött a két csapat rangadója. A győriektől Lovász szerzett vezetést, ám a fehérváriak gyorsan fordítottak, és egy ideig folyamatosan egy-egy góllal vezettek. Nem sokáig volt azonban a vendégeknél az előny, mert Mehlmann átlövésekkel, Lovász pedig gyors elfutások után volt eredményes. Az ETO 11-9-re vezetett, amikor Zsiga Gyula, a vendégek edzője időt kért, ám a jó tanácsok sem segítettek, mert utána is az ETO tartotta kezében a mérkőzés irányítását. A szünetig megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek a zöld-fehérek.

Fordulás után a hazaiaknál Nitescu, a vendégeknél pedig Németh Helga vitte a prímet a góllövésben. A hazaiak szinte a mérkőzés végéig tartották négy-öt gólos előnyüket, a fehérváriak előtt csak időnként csillant fel a felzárkózás reménye. A hajrá nagyszerű hangulatún, izgalmas játékot hozott, amelyben a győriek kapusa, Irina Sirina volt az egyik főszereplő. A zöld-fehérek orosz kapusa szinte megbabonázta a fehérvári támadókat, mert ziccerek sorozatát hárította. A kiemelkedő teljesítményben méltó partnere volt Lovász, aki remekelt egykori csapata ellen, szélsőként elért tíz akciógólja önmagáért beszél.

Vura József: - A lányok minden dicséretet megérdemelnek, küzdeni tudásukkal is bizonyították hozzáállásukat. Fantasztikus mérkőzésen jó játékkal nyertünk.

Zsiga Gyula: - Az első félidőben nagyon elengedtük a Győrt, idegesen, kapkodva játszottunk. A mai meccsen Sirina "befalaz-ta" számunkra a győri kaput.

A mérkőzés lejátszása után a zsűri megtekintette a találkozóról készült videofelvételt. Ezek után úgy döntött, hogy módosítja a mérkőzés végeredményét (a tábla 32-28-at mutatott), mert az eredményjelző az első félidőben 7-6-os győri vezetésnél egyet "ugrott".

Az újoncok csatájában egy félidőnyi kiegyenlített játékot követően végül is magabiztosan győzött a Vásárhely az Esztergom ellen.Sok gól, közepes színvonal és remek hangulat jellemezte a találkozót, amelyen a hazaiak végig vezetve tartották otthon a bajnoki pontokat.

HNKC - Esztergom 41 - 27 (19-17)
Hódmezővásárhely, 800 néző
vezette: Bakos, Holman
HNKC: Vörös - Szabó M. 4, Asztalos 7, Nikolics 6, Barna 8, Jancserova 7 (4), Baunok 5, csere: Kocsis 1, Kósa 1, Szabó K. (kapus), Szendrei 1(1). Edző: Farkas József.
Esztergom: Orencsik - Vincze 2, Bőde 4, Borbás 2, Pőcze 7 (3), Szélesi 5, Rábai, csere: Sipos 2, Nagy 3, Gáli 2, Kertész, Körmöczi (kapus). Edző: Laurencz László.

Rendkívül rosszul védekezett mindkét csapat az első félidőben, és ennek meg is lett az eredménye: harminc percnyi játék után 36 gól esett a találkozón. Ebből az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, s Asztalos valamint Jancsarova vezetésével kétgólos vásárhelyi előnnyel fordulhattak a csapatok. A folytatásban Farkas edzőnek sikerült előbb rendeznie a zilált hátsó alakzatokat, így a vendéglátók jelentős vezetéshez jutottak. Nem tudott újítani a vendég Esztergom, így a végére már magabiztos játékkal, a cseréknek is lehetőséget adva győzött a Vásárhely, igazolva a papírformát.

Farkas József: - Rosszul védekeztünk az elején, de szerencsére a második félidőben rendeztük a sorokat. Fontos győzelmet arattunk!

Laurencz László: - Kapus nélkül nem lehet játszani ezt a sportágat...

Papp Győző, Putnik Zoltán

További eredmények:
FTC - Békéscsaba 39-27 (24-10)
Vasas - Vác 30-25 (15-8)

Az élcsoport: 1. Dunaferr 17 pont, 2. FTC 17, 3. Győr 16, 4. Cornexi 12

Korábban: