Vágólapra másolva!
November 15-én megkezdte az Európa-bajnoki felkészülést a magyar nőikézilabda-válogatott, amely csütörtökön, illetve pénteken le is játszotta első mérkőzéseit. Békéscsabán 25-21-re sikerült legyőzni Ukrajnát, míg egy nappal később Gyulán 26-26-os eredmény született. A két találkozó kapcsán Kiss Szilárd szövetségi kapitányt kértük villámértékelésre. 

Képgaléria a két tesztmérkőzésről

Panasza nem lehetett a magyar nőikézilabda-válogatottnak, amely Békéscsabán és Gyulán a lehető legjobb körülmények között kezdhette meg az Eb-felkészülést. A két város vezetői mindent elkövettek annak érdekében, hogy a csapat jól érezze magát Békés megyében, a szurkolók pedig kitettek magukért, mindkét Ukrajna elleni összecsapáson fantasztikus hangulatot varázsoltak a csarnokba

"Két mérkőzést játszottunk egy nagyon erős, kiváló ellenféllel szemben, volt alkalmunk gyakorolni sok mindent. Csütörtökön a 3-2-1-es védekezésünk jól működött, a második meccsen egy darabig a hatosfallal sem akadtak problémák, sajnos aztán a második félidőben megroggyantunk" - mondta Kiss Szilárd a gyulai találkozót követően.

- Hogy értékeli összességében a két összecsapást?
- Úgy gondolom, nagyon jó mérkőzéseket vívtunk, főleg a második tetszett, hiszen abban a tempóban tudtunk játszani, ami kell majd az Európa-bajnokságon. Minden normális mederben van, nem probléma, hogy csak döntetlen lett azt eredmény, csak annyi történt, hogy játszottunk egy félkészülési mérkőzést. Úgy számolok, ennél lényegesebben jobban fogunk játszani az Eb-n.

- Mennyire okoz könnyebbséget vagy nehézséget, hogy 24-es kerettel kell dolgoznia?
- Azért nem huszonnégy embert foglalkoztatunk, csak tizenkilencet. De egy világverseny előtt azt hiszem, mindenkit fel kell mérni. Nem tudtuk, hogy Farkas Ágnes, Szrnka Hortenzia vagy Siti Eszter milyen formában van, hogyan tud beilleszkedni egy másik játékba. Sok minden tisztázódott, a szűkebb keret háromnegyed részét már egészen biztosnak érzem, a maradék 25 százalékon kell még gondolkodunk.

- A csapat hétfőtől Zalaegerszegen folytatja, milyen munkára számíthatnak a lányok?
- Ezen a héten főleg a fizikális felkészítés dominált, de Zalaegerszegen is lesz még erre mód és alkalom, azért futnak majd még eleget. De ezzel párhuzamosan persze megkezdjük a taktikai, labdás elemek gyakorlását is.

A válogatott legközelebb november 25-én, csütörtökön lép pályára, az ellenfél Szlovénia lesz (Zalaegerszeg, 17.45, tv: Sport1).

Pincési László