Vágólapra másolva!
Az Atlanta Hawks meglepetésre legyőzte a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A kaliforniai együttesben a hüvelykujj sérüléssel bajlódó Kobe Bryant (11 pont) és a múlt pénteken szerződtetett Pau Gasol (12 pont) is visszafogottan teljesített, amit a hazaiak remekül használtak ki.

A Lakers ennek ellenére közel állt a győzelemhez, az utolsó negyed előtt még nyolc ponttal vezetett, de a sorozatban harmadik sikerüket arató atlantaiak a hajrában pontosabbak voltak. A Hawksban Joe Johnson 28 pontig jutott, míg a túloldalon Lamar Odom volt a legeredményesebb 19 ponttal.

Shaquille O'Neal leigazolását vereséggel fogadta a Phoenix Suns, amely hazai pályán óriási csatában, kétszeri hosszabbítás után kapott ki a New Orleans Hornets elleni rangadón. A meccs igazi nyugati csatát hozott, a védekezésre kevés hangsúlyt fordítottak a csapatok, így pontokban nem volt hiány. A találkozót Peja Stojakovicnak (26 pont) a második ráadás végét jelző dudaszó pillanatában szerzett duplájával nyerte meg a Hornets, amelyben Chris Paul 42 pontig jutott. A Sunsban az irányító Steve Nash 32 ponttal és 12 gólpasszal zárt, igaz, teljesítményét lényegesen lerontotta 10 eladott labdája.

Az O'Neal-üzlet másik szereplője, a Miami Heat is kikapott, a Sunsszal ellentétben azonban a ligautolsó floridai együttestől senki nem várt győzelmet a nagyon erős Detroit Pistons pályáján. Ennek ellenére a Dwyane Wade (30 pont, 12 gólpassz) vezette vendégek nem adták olcsón a bőrüket, s csupán öt ponttal maradtak alul.

A nap másik nyugati rangadója is hosszabbításba torkollott: a meccs előtt megszakítás nélkül kilenc győzelmet begyűjtő Utah Jazz három ponttal verte a hazai Denver Nuggetset és ezzel megerősítette vezető helyét az észak-nyugati csoportban.

Eredmények:
Washington Wizards - San Antonio Spurs 77-85
Atlanta Hawks - Los Angeles Lakers 98-95
Orlando Magic - New Jersey Nets 100-84
Boston Celtics - Los Angeles Clippers 111-100
New York Knicks - Indiana Pacers 100-103
Detroit Pistons - Miami Heat 100-95
Dallas Mavericks - Milwaukee Bucks 107-96
Denver Nuggets - Utah Jazz 115-118 - hosszabbítás után
Phoenix Suns - New Orleans Hornets 130-132 - h u.
Sacramento Kings - Seattle Supersonics 92-105
Portland TrailBlazers - Chicago Bulls 100-97