Vágólapra másolva!
November eleje óta tart Görbicz Anita kálváriája. A Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatának világklasszisa az Ikast elleni BL-mérkőzés szünetében lett rosszul, azóta átesett néhány vizsgálaton, s a legutóbbi, kardiológiai eredmények kisebb szívpanaszt mutattak ki. Az irányítót az orvosok eltiltották a játéktól, szerdán egy speciális vizsgálat, az úgynevezett koronária-CT vár vá.

Alaposan meglepődhettek a győri kézilabda-szurkolók, akik a Kometal Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt azt láthatták, a csapat klasszisa, Görbicz Anita civilben nézi társai melegítését.

Az ok: a válogatott irányítónál a kardiológiai vizsgálat kisebb szívpanaszt mutatott ki.

"Korai még bármilyen előrejelzést adni, mindenesetre ami tény, hogy Anitánál a kardiológiai vizsgálat kisebb szívpanaszt mutatott ki. Most alaposabban utána kell járni annak, mi lehet a baj, mi okozhatja a problémát. Addig is az az orvosi utasítás, hogy ne sportoljon a játékos" - nyilatkozta dr. Balogh Péter csapatorvos.

Görbicz még a november 11-i, Ikast elleni hazai BL-mérkőzésen lett rosszul, a félidőt követően sokáig nem is tudott pályára lépni, csapata pedig hatgólos előnyről végül vereséget szenvedett.

"Leültem a szünetben, elkezdte mondani az edző a taktikát, akkor már éreztem magam rosszul. Ezek után jöttek a folyamatos kivizsgálások, amelyek most is tartanak. Most senki sem meri bevállalni, hogy játsszak, s ne adj Isten történjen valami" - mondta Görbicz a mérkőzés előtt.

"A dr. Dézsi Csaba András vezette kardiológiai stáb végzi a napokban a vizsgálatokat, miután a múlt hétvégén enyhébb elváltozást mutatott Anita szíve a maximális terhelés pihenési fázisában. Ahhoz, hogy biztosat lehessen mondani, szükséges egy speciális vizsgálat, az úgynevezett koronária-CT elvégzése. Ilyet csak a fővárosban végeznek, s ha minden jól alakul, akkor már szerdán megcsinálják ezt. Ami azért jó hír, hogy Anita minden hétfői eredménye negatív lett, de amíg az említett CT nincs meg, addig korai lenne a visszatérésről beszélni. A játékos sorsa most a kardiológiai szakemberek kezében van" - nyilatkozta dr. Balogh Péter a Kisalföldnek.

Dr. Dézsi Csaba András kardiológus főorvos szerint szükség van a komplex vizsgálatra. "Anitát eltiltottuk a sporttól, ugyanis felelőtlenség és veszélyes lenne még pályára lépnie. Nem tudom, meddig tartanak a vizsgálatok, de természetesen figyelembe vesszük a csapat, és Anita érdekeit is."