Vágólapra másolva!
A magyar bajnok Győr bejutott a legjobb nyolc közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az A csoport ötödik fordulójában hazai környezetben rendkívül magabiztosan nyert a macedón Kometal Szkopje ellen. Konkoly Csaba együttese ezzel a kvartett élére ugrott, és amennyiben a jövő heti utolsó körben győz a címvédő orosz Zvenyigorod otthonában, csoportelsőként várhatja a középdöntős sorsolást.

Eredmény, női BL, A csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Kometal Szkopje (macedón) 35-20 (19-9)
gól:
Vérten 9/1, Kovacsics 7/1, Herr A. 5/2, Mravíková 5, Deáki 4, Spiridon 3, Rotis-Nagy 1, Tomori 1, illetve E. Amorim 7/2, Popovics 3, Kresoja 3, A. Amorim 2, Barjamovszka 2, Ilkova 1, Djordjevszka 1, Pecevszka 1
hetes: 7/4, illetve 5/2
kiállítás: 10, illetve 8 perc

A találkozó előtt a legnagyobb kérdés az volt, hogy a Győr miként pótolja majd Görbicz Anitát (az ETO legjobbja pénteken terheléses vizsgálaton vett rész és szívritmuszavara miatt az orvosok pihenőt írtak elő neki), s az első két gólt mindjárt a világklasszis irányító helyettese - az év legjobb fiatal játékosának járó díjat a mérkőzés előtt átvevő - Kovacsics Anikó szerezte.

Az összecsapás kissé kapkodva indult, mindkét csapat sokat hibázott, de Konkoly Csaba együttese higgadt le hamarabb, így tíz perc után már ötgólos volt az előnye (7-2), természetesen jött is a vendég időkérés.

A macedónokon azonban ez sem segített: a Győr rendkívül agresszív védekezésével, gyors lerohanásaival, valamint Pálinger magabiztos védéseivel szétzilálta az ellenfelet, így a 19. percben már "tízet számolt" a hazai közönség a szkopjei alakulatra (14-4). A játék képe a szünetig sem változott, a félidőben 19-9-et mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően kissé álmosan kezdett a Győr, ugyanakkor ezen a délutánon (is) akkora különbség volt a két csapat között, hogy a vendégek ebből semmiféle előnyt nem tudtak kovácsolni.

A magyar bajnok olyannyira magabiztosan játszott, hogy Konkoly Csaba vezetőedző a második játékrész közepétől már inkább a fiataloknak adott lehetőséget, és a legjobbjait pihentette.

A vége igazi örömjáték volt, a fantasztikus győri közönség 35-20-as sikernek örülhetett.

Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője: "A nagybetűs csapattal vagyok elégedett. Az első félidő kiválóan sikerült, nagyképű lennék azonban, ha azt mondanám, 30 perc alatt ilyen különbséget reméltünk. Nyugodtabban utazunk a Zvezdához, jó lenne, ha megmaradna az a mentalitásunk, amellyel mindenhol győzelemre törekszünk. Akkor csoportelsőként jutunk tovább.

Szombaton játszották:
Zvenyigorod (orosz) - Midtjylland (dán) 28-28 (15-13)

A csoport állása:
1. Győri Audi ETO KC 8 pont
2. Midtjylland 7
3. Zvenyigorod 3
4. Kometal Szkopje 2

Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik.

Az utolsó forduló programja:
január 17., szombat:
Zvenyigorod - Győri Audi ETO KC

január 18., vasárnap:
Kometal Szkopje - Midtjylland