Társoldalunk:

Kisorsolták Görbiczék BL-ellenfeleit

2009.01.20. 11:54

A román Oltchim Valcea, a montenegrói Buducnost Podgorica és a szlovén Krim Ljubljana csapatával került egy csoportba a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, a legjobb nyolc között.

A Győr soros ellenfelei mindegyikében szerepelnek magyarok: a Podgoricát a Dunaferr korábbi szakvezetője, Zsiga Gyula irányítja, míg a pályán rendszeresen ott van Kindl Gabriella. A Ljubljanában Mörtel Renáta és Triffa Ágnes képviseli a magyar színeket, a Valceában pedig Szűcs Gabriella és Borbás Rita szerepelhet majd honfitársai ellen.

"Igyekszünk minél több anyagot megszerezni az ellenfelekről, és a lehető legjobban felkészülni belőlük. Természetesen a célkitűzésünk nem változott, szeretnénk a csoport első két helyének valamelyikén végezni, és ezzel bejutni az elődöntőbe - nyilatkozott Konkoly Csaba vezetőedző.

"Úgy gondolom, különösebb esélylatolgatásba felesleges belemenni, hiszen ha tovább akarunk jutni, mindegyik ellenfelünket le kell győznünk. Aminek mindenképpen örülök, és elsőre beugrott a sorsoláskor, az az, hogy a szurkolóinknak nem kell messzire utazniuk. Ha most is elkísérnek bennünket, lelkileg sokat segíthetnek, ahogy tették ezt például Szkopjéban is."

A keddi, bécsi sorsoláson az is kiderült, hogy a másik ágon Németh András csapata, a Tóth Tímeával és Kirsner Erikával felálló osztrák Hypo NÖ a Kovacsicz Mónikát foglalkoztató dán Viborg, valamint az ugyancsak dán Ikast, továbbá Bulath Anita együttese, a horvát Podravka Koprivnica együttesével találkozik. 

A két négyesből az első két-két helyezett jut az elődöntőbe.

A csoportok:
1. csoport: Hypo Niederösterreich (osztrák), Viborg HK (dán), Ikast (dán), Podravka Koprivnica (horvát)

2. csoport: Oltchim Valcea (román), Győri Audi ETO KC, Buducnost Podgorica (montenegrói), RK Krim Ljubljana (szlovén)

Játéknapok: február 4./8., 11./15., 18./22., 25./március 1., 11./15., 18./22.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK