Vágólapra másolva!
Felnőtt emberek zokogva ölelkeztek az Arena Zagreb pályáján, majd sírva indultak az öltözőbe. A magyar férfikézilabda-válogatott fantasztikus játékkal egygólos győzelmet aratott Svédország ellen, s életben tartotta reményét arra, hogy ötödik helyért játszhasson. Abban azonban mindenki egyetértett, a győzelem semmit sem ér, ha kedden nem sikerül megverni Dél-Koreát.

Pincési László helyszíni tudósítása Zágrábból

A horvát újságírók ki mást kaphattak volna el a találkozó után, mint Nenad Puljezevicset, aki mindössze egy hetes erejéig állt kapuba, ám legalább anyanyelvi szinten tudott nyilatkozni. "Mindent megpróbálunk a hátralévő mérkőzéseken, remélem, kedden sikerül kiharcolni a győzelmet. Az 5. hely nagyon szép teljesítmény lenne, de mi szebb és nagyobb célokkal jöttünk a világbajnokságra" - mondta a hálóőr.

Császár Gábor egyszerűen és érthetően fogalmazott: "Ba..ottul boldog vagyok!" A Viborg irányítója ezúttal több lehetőséget kapott, hiszen Eklemovics sérülés miatt nem léphetett pályára, úgy érzi, ezt sikerült is meghálálnia.

"Ez a fantasztikus győzelem mit sem ér, ha kedden nem nyerünk Korea ellen. Viszont ha az 5. helyen végeznénk, azzal az utóbbi tíz év legnagyobb eredményét érhetnénk el" - célzott arra, hogy az 1997-es vb-4. hely óta nem végzett ilyen előkelő helyen a nemzeti csapat.

"Fiatal a csapatunk, idő kell ahhoz, hogy összeérjünk. A legnagyobb baj azonban, hogy éppen idővel állunk a legrosszabbul, hiszen nem készülhetünk annyit együtt, mint amennyi kellene."

Gál Gyula is meghatottan érkezett a vegyes zónába. "Szerencsére ezúttal a végjátékban jobban koncentráltunk. Látszik, ha a csapat együtt van, akkor elbírja, hogy nem hét, hanem nyolc ember támad ellenünk" - nyilatkozta, célozva a német játékvezetők svédeket támogató működésére.

Forrás: [origo]

Hajdu János szövetségi kapitány szerint két azonos tudású csapat játszott kiváló mérkőzést. "A szerencse a végén mellénk pártolt, mert a svédek is kiválóan játszottak. Két faktor döntött a javunkra: végre sikerült 30 gól felett dobnunk, míg Fazekas extrateljesítményt nyújtott, s 40 százalékkal védett"

Így vélekedett Harsányi Gergely is, aki szerint a győzelem a csapat hihetetlen tartásáról árulkodik. "Eklemovics sérülése ellenére is helyt álltunk, Császár kiválóan irányított, Fazekas pedig fantasztikusan védett. Szerencsénk volt, de megérdemeltük a győzelmet."

Az utolsó félmondat angol fordításánál Ola Lindgren, a svédek szakvezetője elhúzta száját. "Megpróbáltunk 60 percen át küzdeni, de sajnos ezúttal a védekezésünkkel sok gond volt, túl sok gólt kaptunk 9 méterről. Kedden megpróbálunk még jobban kézilabdázni."

A csapatra pihenő vár hétfőn, este 6 órakor pedig a horvátországi magyar nagykövet, Györkös Péter látja vendégül a Hajdu-csapatot zágrábi rezidenciáján.