Vágólapra másolva!
Kemény Dénes szerint nem kötelező döntőbe jutnia az újjáalakuló magyar férfivízilabda-válogatottnak a nyári, római világbajnokságon, mert sokkal inkább a 2012-es londoni olimpia a cél.

A Pekingben sorozatban harmadszor ötkarikás aranyérmes együttes szövetségi kapitánya hétfőn a Margitszigeten 18 játékossal kezdte meg a vb-felkészülést, amelyen az Athénban, Sydneyben és a kínai fővárosban is győztes hat játékos közül három: Biros Péter, Kiss Gergely és Szécsi Zoltán volt jelen, miután Benedek Tibor és Molnár Tamás lemondta a válogatottságot, Kásás Tamás pedig az idei évet kihagyja, mert pihenni akar.

A szakvezető elmondta, bár csapata megfiatalodott és átalakul, a maga részéről mindenképpen elődöntőt vár Rómában. Csalódást akkor érezne, ha a válogatott példának okáért a csoportselejtezőt megnyerné, a folytatásban azonban, amikor már egyetlen meccs dönt a továbbjutásról, elveszítené a negyeddöntős párharcot. A magyarok a csoportmeccsek során Kanada, Németország és a Dél-afrikai Köztársaság válogatottjával találkoznak a vizes vb-n.

A hétfőn megkezdődött felkészülésen a következők vettek részt: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger) - kapusok; Biros Péter (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hárai Balázs (Eger), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger) - mezőnyjátékosok