Vágólapra másolva!
LeBron James tripla duplája (három statisztikai mutatóban elért kétszámjegyű eredmény) sem volt elég ahhoz, hogy a Miami Heat legyőzze a Cleveland Cavalierst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság(NBA) keddi játéknapján.

A Cleveland 102-90-re nyert, pedig a vesztes vendégcsapatban a tavalyi távozása óta másodszor visszalátogató James 27 pontot dobott, 12 gólpasszt adott és 10 lepattanót gyűjtött be.

A Houston (39 győzelem/35 vereség) utóbbi hét meccséből a hatodikat nyerte meg, és New Jersey-i sikerével közelebb került a még rájátszást érő nyolcadik helyen álló Memphishez (41/33) a Nyugati főcsoportban. A Nets egymás után a második idényben jutott el 50 kudarcig.

Az Oklahoma főként a tavalyi világbajnokság legjobbjává választott Kevin Durant 39 pontjával verte hosszabbítás után a Golden State-et, a mesterlövészek listáját vezető sztár a ráadásban csapata 9 pontjából egymaga 8-at dobott.

A küszöbön álló Anaheimbe költözés ellenére az amúgy gyengélkedő Sacramento kiszolgálja szurkolóit, és elmúlt hat találkozójából az ötödiket hozta, ezúttal a rájátszástól egyre jobban távolodó Phoenix legyőzésével.

Eredmények:
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 102-90
New Jersey Nets - Houston Rockets 87-112
Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 115-114 - hosszabbítás után
Sacramento Kings - Phoenix Suns 116-113