Vágólapra másolva!
Id. Ocskay Gábor szerint az osztrák hokiliga negyeddöntőjében kiesett Sapa Fehérvár AV19 az idény nagy részében sokkal jobban teljesített, mint amilyen játékkal búcsúzott a Ljubljana ellen.

A szakosztály-igazgató kiemelte, az EBEL alap- és középszakasza után joggal lehetett bizakodni abban, hogy sikerül a rájátszás első köréből továbbjutni, amire a klub történetében még nem volt példa.

"A Ljubljana úgy keverte a lapokat, hogy minket kapjon, mert úgy érezte, ellenünk több esélye lehet, mint bármelyik osztrák csapat ellen. Sajnos, bejött a számítása, és ezért is lehetünk most szomorúak, pedig az alapcélt, a rájátszásba jutást teljesítettük" - fogalmazott a vezető.

Ocskay szerint a Volán a negyeddöntő első három mérkőzésén, és előtte is sok meccsen sokkal jobban teljesített, mint az utolsó hármon. "Megválaszolandó kérdés, hogy sok játékosunk miért teljesített rosszul a kritikus szakaszban. Nem volt vezéregyéniségünk, úgy sodródtunk, ahogy a hullám dobálta a hajónkat."

A szakosztály-igazgató jelezte, mostantól az a cél, hogy legerősebb keretükkel megvédjék a magyar bajnoki címüket, és sorozatban tizedik alkalommal legyenek győztesek. "Igaz, ez a cukor nem annyira ízlik a számban" - jegyezte meg.

A 12-szeres bajnok Fehérvár az ob I elődöntőjében a MOL Liga-győztes Dab.Doclerrel találkozik, a másik ágon a Miskolci Jegesmedvék csapata a Ferencvárossal csatázik. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcok játéknapjai: március 8., 9., 11., és ha szükséges 12., 13. A négy győzelemig zajló döntősorozat első napja március 18.