Vágólapra másolva!
A harmadik mérkőzés dönt a bajnoki címről a férfi vízilabda ob I-ben, miután a finálé második összecsapásán, csütörtökön a címvédő Eger hazai környezetben 10-7-re nyert a Vasas ellen, és ezzel egyenlített a párharcban. Gerendás György együttese az első negyedet ugyan elvesztette, ám az után kiváló játékkal diadalmaskodott a fővárosi csapat felett. A döntő utolsó felvonását vasárnap rendezik a Komjádi uszodában.

Döntő, 2. mérkőzés:
ZF-Eger - TEVA-Vasas-UNIQA 10-7 (1-2, 4-1, 3-2, 2-2)
góldobók:
Bátori, Graham, Hosnyánszky 2-2, Bundschuh, Biros, Varga II. Zs., Naganuma 1-1, illetve Boskovic 2, Kiss G., Vámos, Steinmetz Á., Katonás, Vörös 1-1.

A Komjádi uszodában hétfőn a Vasas 6-5-re nyert, így egy meccsre volt attól, hogy elhódítsa az Eger bajnoki címét.

Kiss Gergely nagy góljával szerzett vezetést a Vasas, majd az ellenakció végén Bátori Bence elhajlásból látványosan vette be a jobb alsó sarkot (1-1). Gyors válasz érkezett a vendégek részéről, mivel a fiatal balszélső, Vámos Márton használta ki, hogy nem figyeltek rá kellőképpen (1-2).

A második negyed is Vasas-találattal startolt: Steinmetz Ádám labdát szerzett, majd ugyanő egy pompásan passzolt labdát biztos kézzel helyezett el Szécsi Zoltán kapujában (1-3). Az ötödik gól ugyancsak akcióból született: Bundschuh Erik volt tökéletes időben a legjobb helyen (2-3). Nem sokat késett az egyenlítés sem: ötméteresből Bátori lökete bizonyult Nagy Viktor számára védhetetlennek, a kanadai légiós, Kevin Graham pedig vezetéshez juttatta az egrieket (4-3). Kevesebb, mint egy perc maradt a játékrészből, amikor emberelőnyből meglett az egriek ötödik gólja is, ráadásul 1-3-ról fordított 5-3-ra a vendéglátó együttes.

A nagyszünet után Hosnyánszky Norbert óriási gólt pattintott a hazai szurkolók hatalmas örömére, 6-3-ra alakítva az állást. Meglehetett volna a hetedik is, ám az Eger hibázott, a Vasas viszont nem: az ellentámadásból Miho Boskovic, a piros-kékek horvát vendégpólósa szépített, kicsivel később pedig ötméteresből Katonás Gergely zárkóztatta még közelebb csapatát (6-5). Mielőtt vérszemet kapott volna a Vasas, Graham pattintott pazarul (7-5). A negyed hajrájában pedig visszaállt a háromgólos különbség, miután Hosnyánszky kilőtte a jobb felső sarkot (8-5).

A befejező nyolc percben eldőlni látszott a meccs: Varga II. Zsolt középről lelt rá a megfelelő résre (9-5), bár Boskovic viszonylag gyorsan kihasznált egy emberelőnyt (9-6). Az Eger japán légiósa, Naganuma Acusi fórból precízen lőtt a bal felső sarokba (10-6), így aztán Vörös Viktor centergólja (10-7) már nem segített a vendégeken, nyert az Eger, jöhet a harmadik, utolsó meccs vasárnap 17 órától, ismét a Komjádiban.