Johnson-show okozta a Rangers vesztét

Tyler Johnson, Tampa Bay Lightning, hoki, jégkorong, NHL
UNITED STATES, New York : NEW YORK, NY - MAY 18: Tyler Johnson #9 of the Tampa Bay Lightning celebrates his second goal in the first period against Henrik Lundqvist #30 of the New York Rangers during Game Two of the Eastern Conference Finals during the 2015 NHL Stanley Cup Playoffs at Madison Square Garden on May 18, 2015 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Rangers hazai környezetben 6-2-re kikapott a Tampa Bay Lightningtól az észak-amerikai profi jégkorongliga Keleti főcsoportdöntőjének második mérkőzésén, így 1-1-re áll a párharc.

A találkozó hőse a floridaiakat erősítő Tyler Johnson volt, aki három gólt ütött, ezzel a Lightning franchise-történetének első játékosa lett, aki a playoffban triplázni tudott.

Érdekesség, hogy ez volt az első olyan meccse a Rangersnek az idei rájátszásban, amelyen nem egyetlen gól volt a különbség, ez a sorozat 15 találkozóig tartott. Henrik Lundqvist, a New York kapusa pályafutása során korábban csak egyszer kapott hat gólt playoff-mérkőzésen, 2006. április 22-én debütált fél tucat kapott találattal a rájátszásban.

Tyler Johnson gólöröme Forrás: AFP/Getty Images/Bruce Bennett

A Rangersnek 2012 óta meggyűlik a baja a második mérkőzésekkel a rájátszásban, ugyanis 12 ilyen találkozóból mindössze két alkalommal diadalmaskodott, ráadásul csak egy olyan összecsapást nyert meg, amellyel növelte előnyét.

Eredmény, Keleti főcsoport, döntő, 2. mérkőzés:
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 2-6
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.