Vágólapra másolva!
Ugyan a Dunaújvárosi Kohász KA csarnoka nem felel meg az elvárásoknak, ezért nem fogadhatja hazai pályán a német TuS Metzingen együttesét a női kézilabda EHF-kupa döntőjében, a Veszprém férfi csapatának vezetése közleményben jelezte, segít, és még kedvezményt is biztosít az újvárosi drukkereknek.

Azt a dunaújvárosiak is tudták, hogy csarnokuk nem felel meg a döntő megrendezésére, így a dán Randers kiverését követően új helyszín után kell nézniük. A klub három lehetséges helyszínt is megjelölt, a Veszprém Aréna, a Syma Csarnok vagy a Dabasi Sportcsarnok lehet a befutó a Konkoly Csaba irányította német TuS Metzingen elleni összecsapásra.

A Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatója, Kálomista Gábor közleményben jelezte, a klub szívesen fogadja az újvárosiakat.

„Az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatát működtető részvénytársaság – a kialakult helyzetre való tekintettel – szívesen nyújt segítséget az EHF Kupa döntőjébe jutott Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapatának abban, hogy méltó körülmények között vívhassa meg a nemzetközi kupadöntő hazai mérkőzését.”

A Veszprém Aréna várja az újvárosiakat Forrás: Veszpremarena.hu

„A Veszprém felajánlja a Kohásznak a Veszprém Aréna használatát a kupadöntőre úgy, hogy

a lányok dunaújvárosi szurkolói számára 50 százalékos kedvezményű belépést biztosítunk az Arénába.

Ezzel is segíteni kívánjuk a szurkolókat, hogy az utazás ellenére minél többen élőben biztathassák kedvenc csapatukat. Az ügyben a Veszprém megbízottja haladéktalanul fel fogja venni a kapcsolatot a Kohász képviselőivel.

A lányok megérdemlik, hogy bár nem otthoni csarnokukban játszanak majd, Veszprémben otthoni hangulatban érezhessék magukat.”

Bulath Anita, a Dunaújváros egyik átlövője Forrás: MTI/Kovács Anikó

„Az MVM Veszprém – egyébként Európában is legendás szurkolótáborát – pedig arra fogjuk kérni, hogy töltsük meg a csarnokot – úgy, mint szoktuk, és buzdítsuk a dunaújvárosi lányokat úgy, mintha saját csapatunknak szurkolnánk. Azt pedig már igen sokan tudják, hogy az felér egy fél győzelemmel.

A magyar kézilabdázás hagyományaira való tekintettel és jövője érdekében

mindent elkövetünk, hogy a bajban segítsünk egymásnak”

– olvasható a közleményben.