Társoldalunk:

Kulcsár Krisztián Svájcban tárgyalt a NOB elnökével

2017.07.05. 18:02

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke megbeszélést folytatott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével Svájcban, a nemzetközi szervezet lausanne-i székházában. A keddi találkozón részt vett Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke és Pere Miro, a NOB Olimpiai Szolidaritás Programjának és a nemzeti olimpiai bizottságokkal való kapcsolattartásért felelős vezetője.

A megbeszélésen a Magyar Olimpiai Bizottság május 2-án megválasztott elnöke ismertette az elmúlt két hónap tapasztalatait, jövőt illető elképzeléseit; a hazai ötkarikás szervezet munkáját, céljait és feladatait. 

Schmitt Pál és Kulcsár Krisztián tárgyalt a NOB és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködésérőlForrás: MOB fotó: IOC/olympic.org

„Thomas Bach nagyra értékeli sportolóink olimpiai eredményességét, Magyarország nemzetközi olimpiai mozgalomban kivívott kiemelkedő helyét, valamint a magyar olimpiarendezési szándékot – hangsúlyozta Kulcsár Krisztián. - Tárgyaltunk a NOB és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködéséről, ezen belül a NOB Olimpiai Szolidaritási Programjában rejlő lehetőségek kihasználásáról és a NOB kiemelt szponzori támogatásainak magyarországi alternatívájáról; valamint átbeszéltük a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos jövőbeni lehetőségeket is" – tájékoztatott a megbeszélés részleteiről a MOB elnöke. Hozzátette: Thomas Bach megerősítette, hogy a közeljövőben kétszer is Magyarországra utazik; ellátogat a vizes és a judo világbajnokságra is.