Társoldalunk:

Európában is felfigyeltek a kerékpározó magyar röplabdacsapatra

2018.09.22. 17:48

Az Európai Mobilitási Hét keretében számos programot szerveztek Békéscsaba szerte, melyek közül kiemelkedett a szombati Autómentes Nap, ahol immár hagyományosan megjelent a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület különítménye.

A klub a 2015/2016-os szezonban hirdette meg kerékpáros kampányát, amely egyedülálló kezdeményezés volt az európai röplabda társadalomban. Ennek keretében számmal és névvel ellátott, egyedi kerékpárokat kaptak a BRSE játékosai szponzorok és mecénások által. A projekt azóta is töretlen a sikernek örvend.

"Elkötelezettek vagyunk a fenntartható fejlődés és az egészséges életmód mellett, örömmel veszünk részt minden olyan programon, mely ezen értékeket népszerűsíti.

Játékosaink és a klub munkatársai is magukénak érzik ezt, a mindennapok során zömmel a kerékpárt használják, mint közlekedési eszközt. Békéscsaba remek lehetőséget biztosít ehhez, hiszen a város kerékpáros infrastruktúrája egyedülállóan gazdag és további fejlesztések zajlanak." - mondta Baran Ádám a BRSE elnöke.

A BRSE női bajnokcsapatának tagjai nem csak kampányszerűen kerékpároznakForrás: BRSE

"Európa több országában játszottam már, de ez a kezdeményezés számomra is új volt. Én minden nap kétkerekűvel járok, Békéscsabán nincsenek nagy távolságok és ez jóval egészségesebb is." - nyilatkozta Ksenija Ivanovic az ötszörös bajnokcsapat montenegrói válogatott játékosa.

"Fontos, hogy jó példát mutassunk a jövő generációjának, itt Békéscsabán és egész Magyarországon.

Mi nem csak az Autómentes Napon, hanem egyébként is biciklivel járunk." - zárta gondolatait Tálas Zsuzsanna a BRSE valamint a magyar válogatott feladója.

A témával hamarosan az Európai Röplabda Szövetség honlapja is kiemelten foglalkozik.