Társoldalunk:

Magyarország is pályázik a 2024-es női kézilabda-Eb-re

2019.09.20. 15:29

Magyarország Ausztriával és Svájccal közösen pályázik a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésére.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) pénteki közleménye szerint a 16. kontinensviadalnak - amely először lesz 24 csapatos - még Oroszország egyedül, valamint Csehország, Lengyelország és Szlovákia közösen lenne a házigazdája.
Az EHF tájékoztatása alapján a csoportküzdelmeket Bázelben, Innsbruckban, valamint Debrecenben rendeznék meg, míg az egyenes kiesés szakaszban a hajdúsági megyeszékhelyen, valamint Budapesten lennének a mérkőzések. A finálét a várhatóan 2021-ben átadásra kerülő 20 ezer fő befogadására alkalmas fővárosi komplexumban rendeznék.  Magyarország eddig kétszer volt házigazda, 2004-ben egyedül, tíz évvel később pedig Horvátországgal közösen adott otthont a kontinenstornának.

Háfra Noémi akár hazai környezetben is pályára léphet világversenyenForrás: MTI/Kovács Tamás

Oroszország négy várossal, Moszkva, Rosztov-on-Don, Krasznodar és Szentpétervár bevonásával pályázik, míg a cseh, lengyel, szlovák hármas hét várossal, Wroclawval, Katowicéval, Krakkóval, Ostravával, Pozsonnyal, Somorjával és Besztercebányával nyerné el a rendezést.
A következő két hónapban az EHF illetékesei látogatást tesznek az egyes helyszíneken, a döntést pedig november 21-én hozzák meg.  A viadalt 2024. november 28. és december 15. rendezik majd.
A 2022-es januári férfi Európa-bajnokságot Magyarország és Szlovákia közösen rendezi.