Társoldalunk:

Euroliga-kosárklasszikussal kezd hazai pályán a Sopron

2019.10.24. 06:05

Az egy héttel ezelőtt, Montpellierben aratott nagyszerű győzelem után hazai pályán a török sztárcsapat, a Fenerbahce ellen kezdi meg az Euroliga-szereplést a Sopron Basket. Az első fordulóban a törökök hazai pályán verték négy ponttal a spanyol Gironát. Csütörtökön este a Sopron és a Fener közül csak egy csapat marad veretlen.

1995. szeptember 27-én játszott egymással először a két együttes, azóta 19 alkalommal feszültek egymásnak a felek. Két éve máig emlékezetes, három mérkőzéses negyeddöntőben a Sopron kerekedett felül és jutott be akkor a Final Fourba. Egy évvel ezelőtt a csoportban találkoztak, akkor az isztambuli meccsen a bírók alaposan belenyúltak a történésekbe, a soproni visszavágón is a törökök nyertek. Ennek ellenére a Fener egy éve sem jutott be a legjobb négy közé és sokan ezt arrafelé óriási csalódással vették tudomásul. Rengeteget költöttek a csapatra a Boszporusz ázsiai partján az elmúlt két esztendőben, de nem sikerült visszatérniük a legjobb négy közé. Ennek következménye nem csak edzőváltás és játékoscsere, hanem szemléletváltás is lett. Visszavettek a légiósok számából, és inkább több minőségi török játékossal vették körül a sztárokat, akikből azért így is akad bőven.

A soproni csapatkapitány, Fegyverneky Zsófia így látja az esélyeket.

A Sopron egy hete nagyon fegyelmezett játékkal nyert idegenben, Franciaországban. Arra, illetve a vasárnap a Győr elleni bajnoki mérkőzésen, a második félidőben mutatott játékra lehet építenie Gáspár Dávid csapatának.

A Sopron-Fener Euroliga-összecsapásról csütörtökön este a helyszínről számolunk be.