Euroliga-kosárklasszikussal kezd hazai pályán a Sopron

Fegyverneky Zsófia, sopron mez
Sopron, 2018. február 28. Giorgia Sottana, a török Fenerbahce (b) és Fegyverneky Zsófia, a Sopron játékosa a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, a Sopron Basket - Fenerbahce mérkőzésen a soproni Novomatic Arénában 2018. február 28-án. A magyar csapat 60-55-re kikapott. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az egy héttel ezelőtt, Montpellierben aratott nagyszerű győzelem után hazai pályán a török sztárcsapat, a Fenerbahce ellen kezdi meg az Euroliga-szereplést a Sopron Basket. Az első fordulóban a törökök hazai pályán verték négy ponttal a spanyol Gironát. Csütörtökön este a Sopron és a Fener közül csak egy csapat marad veretlen.

1995. szeptember 27-én játszott egymással először a két együttes, azóta 19 alkalommal feszültek egymásnak a felek. Két éve máig emlékezetes, három mérkőzéses negyeddöntőben a Sopron kerekedett felül és jutott be akkor a Final Fourba. Egy évvel ezelőtt a csoportban találkoztak, akkor az isztambuli meccsen a bírók alaposan belenyúltak a történésekbe, a soproni visszavágón is a törökök nyertek.

Ennek ellenére a Fener egy éve sem jutott be a legjobb négy közé és sokan ezt arrafelé óriási csalódással vették tudomásul.

Rengeteget költöttek a csapatra a Boszporusz ázsiai partján az elmúlt két esztendőben, de nem sikerült visszatérniük a legjobb négy közé. Ennek következménye nem csak edzőváltás és játékoscsere, hanem szemléletváltás is lett. Visszavettek a légiósok számából, és inkább több minőségi török játékossal vették körül a sztárokat, akikből azért így is akad bőven.

A soproni csapatkapitány, Fegyverneky Zsófia így látja az esélyeket.

A Sopron egy hete nagyon fegyelmezett játékkal nyert idegenben, Franciaországban. Arra, illetve a vasárnap a Győr elleni bajnoki mérkőzésen, a második félidőben mutatott játékra lehet építenie Gáspár Dávid csapatának.

A Sopron-Fener Euroliga-összecsapásról csütörtökön este a helyszínről számolunk be.