Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott játékosai könnyek között nyilatkoztak Kummaotóban a Montenegrótól elszenvedett egygólos (24-25) vereséget követően az Origónak.

Bíró Blanka, a magyar csapat kapusa nagyszerűen védett, de ez is kevés volt. "Nem jött össze a játék a csapatnak úgy, ahogy szerettük volna.

Nehézzé tettük a saját magunk dolgát. Azt tudtuk, hogy fizikálisan jobbak, nekünk kicsit okosabban kellett volna játszanunk."

Szabó Laura, a csapat beállósa: "Senki sem szeret veszíteni, a tűz megvolt bennünk, ez hiányzott a spanyolok ellen két napja. Ebből fogunk tudni építkezni a következő mérkőzéseken. Sajnos, sok döntő helyzetben hibáztunk.

Elfáradtunk, vitt minket előre a hév, jó csata volt, sajnálom, hogy kikaptunk."

Kovacsics Anikó, a magyar válogatott csapatkapitánya. "Mindig voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy át tudunk lendülni a holtponton, csak aztán védekezésben és a támadásban is csúsztak be olyan hibák, amelyek a türelmesen játszó Montenegró kezébe visszaadták a labdát. Ennél nincs rosszabb, így kikapni egy góllal. 14-17 után visszajöttünk, 4-0-s szériával átvettük a vezetést, ez nekünk sok energiánkat vitt el. Nyilván ők is lapoztak, túl tudtak ezen a perióduson lendülni.

A küzdés az megvolt, sokat voltunk emberelőnyben, de ezeket nem használtuk ki jól. Ezek kulcspontok voltak a meccsen.

A következő két mérkőzést meg kell nyerni, hogy továbbjussunk a középdöntőbe, a hibákat meg kell beszélni, ki kell javítani. Hosszú még ez a világbajnokság."

Lukács Viktória, a csapat szélsője. "Nem volt sok olyan támadásunk, amelyekből könnyű gólokat tudtunk volna szerezni.

Nagyon dühít ez a vereség, tanulni kell ebből.

Az emberelőnyös játékra nem volt sok időnk felkészülni, ez persze nem mentség a kihagyott lehetőségekre. Meg fogjuk nézni, hogy mi nem működött és ki fogjuk ezeket a hibákat javítani. Van még két mérkőzés, ezt a kettőt meg fogjuk nyerni, mert meg kell nyerni ahhoz, hogy ott legyünk a következő körben."

Női kézilabda-világbajnokság, C-csoport, 3. forduló: Montenegró-Magyarország 25-24 (13-12)
lövés/gól: 41/25, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 6/4
kiállítások: 14, illetve 4 perc
Magyarország: Bíró - Lukács 6, Tomori 2, Kovacsics, Tóvizi 1, Háfra 2, Schatzl 7, cserék: Klujber 2, Szabó L. 2, Vámos, Tóth G., Faluvégi 2, Márton G., Kiss É., Kovács A., szövetségi kapitány: Kim Rasmussen