A nemzetközi szövetség elnöke szerint nézők előtt is megrendezhető a kézilabda világbajnokság

Hassan Moustafa Hasszan Musztafa kézilabda
Award Ceremony, Hassan MOUSTAFA (IHF President, EGY) swings the IHF flag, behind Andreas MICHELMANN (DHB President, GER) Final, Norway (NOR) - Denmark (DEN) 22:31, on 27.01.2019 in Herning / Denmark Handball World Cup 2019 , from 10.01. - 27.01.2019 in Germany / Denmark. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) egyiptomi elnöke továbbra is kitart amellett, hogy nézők előtt rendezzék januárban a hazájában sorra kerülő férfi világbajnokság mérkőzéseit.

"Remélem, hogy ez a torna lesz a fény az alagút végén. A koronavírus-járvány ellenére továbbra is optimista vagyok a világbajnokság sikerét illetően" - mondta az esemény honlapján.

Hasszan Musztafa pozitívan tekint a hazájában rendezendő kézi-vb felé Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Anke Waelischmiller/Sven Simon

Az elnök hozzátette, Egyiptom már számos alkalommal bizonyította, hogy jó házigazda és tapasztalt rendező, különösen a kézilabda területén.

- hangsúlyozta Musztafa.

Hozzáfűzte, kiváló szervezésre törekszenek, és reményei szerint ez lesz az egyik legjobb világbajnokság, amelyet valaha rendeztek.

A csoportok sorsolására szeptember 5-én 20 órától kerül sor Kairóban. A mezőnynek a magyar válogatott is tagja.