Elődöntős a Szolnok a férfi kosárlabda NB I-ben

A Szolnoki Olaj a harmadik elődöntős a férfi kosárlabda NB I-ben
Vágólapra másolva!
Az alapszakaszgyőztes Szolnok jutott be harmadikként az elődöntőbe a férfi kosárlabda NB I-ben miután öt ponttal legyőzte a Soproni KC csapatát, míg a DEAC hét ponttal nyert az Alba Fehérvár vendégeként a negyeddöntő negyedik mérkőzésén, így 0-2-ről 2-2-re kiegyenlített.

A találkozó rendkívül kiélezett küzdelmet hozott. Az első negyed után 24-24-re álltak a felek, majd a következő negyedet a Sopron 15-11-re nyerte, így a hazaiak négypontos előnnyel mehettek a szünetre. A harmadik felvonásban a Szolnok fordítani tudott és egypontos előnnyel mehetett az utolsó negyedre, amit aztán négy ponttal megnyert.

A találkozó legeredményesebb játékosa a horvát Roko Badzim volt, aki 18 ponttal járult hozzá a Szolnok győzelméhez.

A Szolnoki Olaj a harmadik elődöntős a férfi kosárlabda NB I-ben Forrás: Girgasz Péter/mkosz.hu

A másik hétfői mérkőzésen a DEAC hét ponttal nyert az Alba Fehérvár vendégeként a negyeddöntő negyedik mérkőzésén, így 0-2-ről 2-2-re kiegyenlített.

A hajdúságiaknál a szerb Djordje Drenovac a mezőny legjobbjaként 37 ponttal járult hozzá a sikerhez. A párharc ötödik, utolsó meccsére szerdán kerül sor Debrecenben, a továbbjutóra az alapszakaszgyőztes Szolnok vár a négy között.

A másik ágon a címvédő Szombathely és a Szeged csatázik az elődöntőben, ez a két gárda már pénteken biztosította a helyét.

Eredmény:
negyeddöntő, 4. mérkőzés:

Sopron KC-Szolnoki Olajbányász 68-73 (24-24, 15-11, 14-19, 15-19)
A párharc végeredménye: 3-1 a Szolnok javára.

negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Alba Fehérvár-DEAC 90-97 (29-31, 21-19, 21-25, 19-22)
Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-2.