Momir Ilic elmondta, mit vár a Veszprémtől a következő BL-meccseken

Momir Ilic tudja, hogy a Veszprém már nem engedhet meg magának több botlást a BL-ben
Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligájában elszenvedett vereségek miatt erőteljes javulásra van szüksége. Az együttes vezetőedzője, a játékosként kétszeres BL-győztes Momir Ilic már a megoldást keresi, és elmondta, miben látja a fejlődés kulcsát.

Mivel a lengyel Kielce együttese Barcelonában is nyert, a kézilabda BL csoportselejtezőinek hetedik fordulója után az újabb pontokat veszítő Telekom Veszprém a harmadik helyről várja a folytatást. Momir Ilic vezetőedző meg van győződve arról, hogy az őszi bravúrokat és botlásokat követően sorozatban három győzelemmel sikerül javítania csapatának.

A veszprémiek edzője arra számít, hogy a Szeged elleni rangadóból csak döntetlent kihozó csapata a soron következő három Bajnokok Ligája mérkőzésén egyetlen pontot sem enged át az ellenfeleinek. Ez pedig azt jelenti, hogy az ukrán Motor Zaporizzsja és a román Dinamo Bukarest elleni veszprémi visszavágókon hozni kell a kötelezőt, aztán pedig az egyszer már legyőzött Flensburg-Handewitt együttesét is felül kellene múlni Németországban.

Ennek a sorozatban három győzelemnek ráadásul két hét alatt, november 25-e és december 9-e között kell megvalósulnia.

A két éve kétszeres BL-győztesként visszavonult Momir Ilic volt játékostársával, a veszprémi csapata mellett 17 éven át kitartó Gulyás Péter másodedzővel ígéretes szakmai párost alkotva eddig négy győztes BL mérkőzéssel büszkélkedhet, az elveszített háromból pedig szeretne tanulni.

Momir Ilic tudja, hogy a Veszprém már nem engedhet meg magának több botlást a BL-ben Forrás: Peka Roland/Telekom Veszprém

"Természetesen rosszul éltem meg az ukránok elleni vereségünket, amire mondhatnám azt, hogy a sport nem csak a papírformáról, hanem a kiszámíthatatlanságáról is szól, de ez így önmagában a teljesítés nélkül maradt feladat gyenge lábakon álló magyarázata lenne.

Nem elfelejteni akarjuk a kudarcot, hanem a javítás megoldását keressük. Ezt tesszük a szakmai stáb tagjaival minden edzés és mérkőzés után, mert ez a fejlődés kulcsa" -

jelentette ki az SzPress Hírszolgálatnak nyilatkozó Momir Ilic, akinek, és vele együtt a segítőtársainak is erőt adhat, hogy a Telekom Veszprém őszi BL mérkőzésein két olyan sztárcsapatot legyőzött a Veszprém Arénában, mint a francia PSG együttese, valamint a spanyol FC Barcelona, a bajnokcsapatok tornájának címvédője.

"Kifejezetten jó, de sajnos bosszantóan rossz megoldásai is voltak a csapatomnak a legutóbbi BL mérkőzésünk közben. Ezen a vereségen a csoportmérkőzések szakaszában túl kell tenni magunkat, de innentől kezdve a pontokra úgy kell vigyáznunk, mint a legértékesebb kincseinkre.

zárta gondolatait Momir Ilic, aki az európai kézilabdázók közül elsőként, majd sorozatban háromszor is több mint 100 gólt dobott csapata Bajnokok Ligája mérkőzésein. Ezt a rekordját eddig senkisem tudta megdönteni.