Vágólapra másolva!
A férfi kosárlabda Bajnokok Ligája D csoportjának 5. fordulójában a Falco KC Szombathely csapata 89-83-ra nyert a görög AEK Athén otthonában, ezzel Milos Konakov csapata már a negyedik győzelmét aratta a sorozatban és már biztosan továbbjutott csoportjából.

A szombathelyi csapat annak tudatában lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel biztosan továbbjut a csoportjából, de a legrosszabb esetben is egy rájátszás keretében esélyt kap a következő csoportkör kivívására.

A meccs előtt a tragikus hirtelenséggel meghalt, a két csapat szombathelyi találkozóján még pályára lépő Stevan Jelovac mezét visszavonultatták.

Jelovac megható búcsúztatásával indult a meccs Forrás: championsleague.basketball

Az első negyedben Vaulet szerezte a találkozó első pontját, de Benke egy hármassal válaszolt. Ezt követően a szombathelyiek megléptek, és végül 11 pontos előnyt szereztek. A második negyedet a görög csapat kezdte jobban, amely egy remek sorozattal azonnal feljött négy pontra. Rengeteget hibáztak támadásban a szombathelyiek ezekben a percekben, időt kért Milos Konakov. Ezt követően Kellernek sikerült pontot szereznie és értékesített egy büntetőt is, ezzel pedig megtörte a görögök lendületét, így a Falco mehetett négypontos előnnyel a szünetre.

A harmadik negyedet a vasiak kezdték egy 7-0-s sorozattal, de egy időkéréssel a görögöknek sikerült megtörniük a szombathelyi rohanást, és visszajöttek tízen belülre.

Ezt követően viszont Golománnak összejött a negyedik személyi hibája, így le is kellett ülnie és villámgyorsan ötre olvadt a szombathelyiek előnye. Azonban egy időkérés után ismét megtört az AEK Athén lendülete, így a Falco négypontos előnnyel várhatta a zárófelvonást.

Váradi Benedek 20 ponttal vette ki a részét a győzelemből Forrás: championsleague.basketball

A negyedik negyedben a görögök mindent megtettek a fordításért, rengeteg támadólepattanót szereztek, és egy pontra felzárkóztak. Azonban 67-66 után a Falco percei következtek, a szombathelyieknek sikerült 7-8 pontos előnyt kiharcolniuk, amivel a végjátékig remekül gazdálkodtak.

A Falco így a 20 pontot dobó és 12 asszisztot kiosztó Váradi Benedek vezérletével legyőzte az AEK Athént és hatalmas lépést tett a csoportelsőség felé.

A csoport másik meccsén a Treviso 74-71-re kikapott a Riga otthonában. A vasiak jövő szerdán hazai pályán, a lett Riga ellen zárják a BL csoportkört, és amennyiben nyernek, első helyen zárnak és egyenesen a nyolcaddöntőbe kerülnek.

Bajnokok Ligája, 5. forduló, D csoport:
AEK Athén (görög)-Falco KC Szombathely 83-89 (15-26, 23-16, 23-23, 22-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Váradi 20 pont, Perl 18, Benke, Barac 15-15

A négyesekből a győztesek közvetlenül a nyolcaddöntőbe kerülnek, míg a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a 16 közé jutásért.

Forrás: bb1.hu