Társoldalunk:

A női pólóválogatott ötméteresekkel kapott ki a világligában

2022.01.25. 22:44

A magyar női vízilabda-válogatott ötméteresekkel kapott ki a házigazda görög csapat vendégeként a világliga európai selejtezőjének keddi nyitányán.

A Patraszban rendezett összecsapáson Bíró Attila szövetségi kapitány együttesében mindössze öten voltak ott a tavaly nyári tokiói olimpián történelmi bronzérmet nyert csapatból, a szakember négy újoncot avatott Kiss Alexandra, Dömsödi Dalma, Pőcze Panna és Szegedi Panni személyében. 

Az olimpiai bronzérmes Leimeter Dóra egy gólt dobott a meccsenForrás: MTI/Mónus Márton

Az összecsapás végül utóbbinak marad a legfőképpen emlékezetes, hiszen az utolsó másodpercben az ő góljával egyenlített a gárda és harcolta ki az ötmétereseket.

Nyilván jó lett volna a rendes játékidőben nyerni, amire megvolt a lehetőségünk, ugyanakkor egyértelműen csak az elégedettség hangján szólhatok a csapat teljesítményéről. Másfél edzéssel a hátunk mögött közel kihoztuk a maximumot az összeszokottabb görögök otthonában, ötven százalékkal lőttük a fórokat, nagyon sok jó dolgot láttam. A leginkább örömteli, hogy az újoncok nem ijedtek meg, sőt kifejezetten bátran, jól játszottak, miként azok is, akik hosszú idő után voltak újra a csapatban. Le a kalappal a csapat előtt, bíztató mindez a jövőre nézve" - idézte Bíró Attilát a szövetség honlapja.

A magyarok a csoport harmadik tagját, Hollandiát fogadják február 22-én.

Női világliga, európai selejtező, A csoport, 1. forduló:
Görögország-Magyarország 15-14 (3-4, 1-2, 4-2, 3-3, 4-3) - ötméteresekkel
a magyar csapat gólszerzői: Garda, Szegedi Faragó 2-2, Parkes, Pőcze, Kuna, Farkas, Leimeter 1-1