Rögtön egy nagy rekorddal kezdődött a téli olimpia

Oly ihockey Horizontal
Canada's Claire Thompson controls the puck during the women's preliminary round group A match of the Beijing 2022 Winter Olympic Games ice hockey competition between Canada and Switzerland, at the National Indoor Stadium in Beijing on February 3, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A kanadai női jégkorong-válogatott 12-1-re legyőzte Svájc csapatát a pekingi téli olimpia csoportkörének csütörtöki nyitányán.

A világbajnoki címvédő - amely a legutóbbi olimpián ezüstérmes volt - ötkarikás játékokon még nem ütött ilyen sok gólt és soha nem nyert ilyen nagy különbséggel. Natalie Spooner és Claire Thompson egyaránt öt ponttal zárt.

A kanadai válogatott nem adott esélyt Svájcnak Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

A két csapatnak ez volt a 14. egymás elleni összecsapása, mindet a kanadaiak nyerték, az összesített gólkülönbségük pedig 121-3. Érdekesség, hogy Svájc mind a három találatát olimpián szerezte, azaz világbajnokságon még egyszer sem tudott betalálni Kanadának.

A B csoportban a csehek - akik a selejtező záró fordulójában a magyarokat ütötték el az olimpiai kijutástól - 3-1-re verték a házigazda kínai együttest.

Nők, csoportmérkőzések:
A csoport:
Kanada-Svájc 12-1 (3-0, 5-0, 4-1)
később:
Finnország-Egyesült Államok 14.10

B csoport:
Csehország-Kína 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
később:
Svédország-Japán 9.40