Vágólapra másolva!
Rodrigo Corrales, a Telekom Veszprém kapusa védte a legtöbb lövést a férfi kézilabda Bajnokok Ligája maratoni hosszúságú csoportkörében.

A datahandball Twitter-oldalának gyűjtése alapján a spanyol világsztár összesen 160 alkalommal hárította a kapujára érkező lövéseket. Ha ez nem lenne elég, akkor a védési hatékonyságban is ő az egyik legjobb a maga 31 %-ával.

Míg Corrales és poszttársa, Vladimir Cupara közül egyértelműen előbbi az első számú kapus, addig a másik magyar csapatnál, a Pick Szegednél Mikler Roland és Mirko Alilovic megosztva kapnak feladatokat Juan Carlos Pastortól.

Éppen ezért az ő teljesítményüket inkább a védési hatékonyságuk alapján kell megítélni. Ebben Mikler a maga 30 %-ával és Alilovic a maga 29 %-os mutatójával szintén a mezőny legjobbjai között voltak a szeptembertől márciusig tartó időszakban.

Rodrigo Corrales fantasztikus formában védett szinte a teljes BL-csoportkörben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Corrales számos emlékezetes produkcióval örvendeztette meg az Építők szurkolóit a szezonban. Elég a PSG, a Barcelona és a Flensburg elleni hazai, vagy a Porto elleni idegenbeli parádéjára gondolni.

A Szeged csoportjában a 3., a Veszprém pedig a 4. helyen végzett, így mindkét magyar sztárcsapatnak pályára kell majd lépnie a sorozat nyolcaddöntőjében is.