Vágólapra másolva!
A Francia Kézilabda Szövetség állja a vendég ukrán női válogatott utazásának költségeit a Le Havre-ban jövő szombaton sorra kerülő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésre.

A franciák elnöke, Philippe Bana elmondta: mintegy 30 ezer euróba (11,3 millió forintba) kerül majd a vendéglátás, de a segítséget a jelenlegi rendkívüli helyzetben alapnak tekinti. Hozzátette:

két nappal ezelőtt ukrán kollégája közölte vele, hogy a háború miatt nincs pénzük az utazásra.

Az ukránoknak segítenek a franciák /Illusztráció/ Forrás: AFP/Trond Reidar Teigen

Az ukrán keret tucatnyi lvivi játékosa Csehországban talált menedékre, társaik idegenlégióskodnak. A franciaországi fellépés előtt három nappal az ukránok Grazban látják vendégül a horvátokat.
Az olimpiai címvédő, előző világbajnokságon és Eb-n egyaránt döntős francia és az ukrán együttes október közepén Szumiban, az orosz határtól 60 kilométerre már megmérkőzött egymással, a vendégcsapat 28-25-re nyert.

Az Eb-selejtezős sorozat 4. csoportjában az éllovas franciák négy mérkőzésüket követően hibátlan teljesítményüknek köszönhetően már biztosították helyüket a novemberi kontinensbajnokságon. Őket az ukránok és a horvátok követik két-két ponttal, előbbiek két, utóbbiak négy találkozójukat játszották le. A négyesben utolsó helyezett csehek két összecsapásukat követően nulla ponttal állnak.
A csoportokból az első két helyezett jut ki az Eb-re, amelyet Szlovénia, Észak-Macedónia és Montenegró közösen rendez.