Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott drámai végjátékot követően 4-2-re kikapott Szlovéniától a jövő pénteken kezdődő elitvilágbajnokságra készülő együttesek barátságos mérkőzésén az MVM Dome-ban.

Ez volt az első, nézők előtt rendezett hivatalos jégkorong-mérkőzés az MVM Dome-ban, ahova közel 9000-en látogattak ki, szerdán - még zárt kapuk mögött - a szlovénok 4-0-ra nyertek.

A hazai keretből ezúttal a kapus Horváth Dominik, a hátvéd Falus Ádám és Szirányi Bence, a csatár Vértes Nátán, Kóger Dániel, Mihály Ákos és Németh Kristóf maradt ki.

A kapuban Bálizs Bence helyett Rajna Miklós kezdett, míg Hári János és Sebők Balázs mellé ezúttal Galló Vilmos került az elsőszámú csatársorba, Sofron István pedig Erdély Csanád és Bartalis István mellé a másodikba. A szerdán pihenő Nagy Gergő Papp Kristóffal és Terbócs Istvánnal alkotta a támadótriót, a negyedik sor - Csányi Karol, Nagy Krisztián, Vincze Péter összeállításban - változatlan maradt.

Fantasztikus volt a hangulat az MVM Dome-ban Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bátran kezdett a magyar csapat, és egy felesleges szlovén kiállítás után Vincze Péter emberelőnyben volt eredményes, miután az elé pattanó korongot a hálóba emelte közelről.

Bő egy perc múlva azonban jött a válasz Blaz Tomazevic erős lövésével. Lendületbe jöttek a szlovénok, sorra kapták az emberelőnyöket, Sebők Balázs büntetése alatt a kapuvason csattant a korong. Még a szünet előtt Jan Drozg közelről úgy lőtt gólt, hogy a menteni igyekvő Szabó Bence lecsapta Rajna fejéről a kapusmaszkot.

Magyar helyzetekkel indult a második játékrész, ám Gasper Kroselj jól védett, és sokszor szerencséje is volt.

Aztán a 35. percben Galló Vilmos lopott korongot a támadóharmadban, és a bal felső sarokba bombázott.

Jól kezdte a meccset a magyar válogatott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az utolsó harmadban ismét a szlovénok veszélyeztettek, azonban a védelem, illetve Rajna állta a rohamokat. Miután Kristjan Cepon kiütötte a korongot a nézőtérre, kiállították, de a magyar együttes nem élt a lehetőséggel. Aztán 2:36 perccel a vége előtt Tadej Cimzar fordult be a kapu elé, és Rajna mamutja alatt a hálóba lőtt.

A végén a magyar kapus helyett mezőnyjátékos jött a jégre, ám Blaz Gregorc egész pályáról gólt szerzett.

Kevin Constantine szövetségi kapitány együttese az eddigi tíz felkészülési mérkőzésén a kilencedik vereségét könyvelhette el. Ez volt a 39. egymás elleni összecsapás, a mostani, 31. szlovén siker előtt hat magyar siker és két döntetlen volt.

Az utolsó percekben dőlt el a mérkőzés Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jövő kedden, ismét az MVM Dome-ben a kanadai válogatott ellen lép pályára a magyar válogatott, amely a világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) csapatával találkozik Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Hatalmas küzdelmet és hat gólt hozott a szlovénok elleni felkészülési meccs Fotó: Csudai Sándor - Origo

Vb-felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Szlovénia 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)
gól: Vincze (9.), Galló (35.), illetve Tomazevic (10.), Drozg (18.), Cimzar (58.), Gregorc (59.)