Varga Zsolt: Óriási tűz és szív volt ma a csapatban

VARGA Zsolt; POHL Zoltán, Magyarország - Japán, Fukuoka 2023, Vizes világbajnokság, vizes vb, férfi, vízilabda, csoportkör, 1. mérkőzés, Japán, 2023.07.17.
Fukuoka, 2023. július 17. Varga Zsolt szövetségi kapitány és Pohl Zoltán a férfi vízilabdatorna csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország - Japán mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 17-én. Magyarország-Japán 16-8. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára. A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb). A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Óriási gratuláció a csapatnak, fantasztikus teljesítmény volt. Amikor elmentek a spanyolok, lépésről lépésre vissza tudtunk jönni. Ahogy hátul visszaállt a rend, úgy sikerült zárkózni. Sikerült egy támadást kivédekezni, majd gólt szerezni, és át is billent a meccs.

A kontrát nehéz volt megélni a meccs végén, de sikerült nyerni, fantasztikus volt. A végén maradt 16 másodperc, és be tudtuk húzni. Fantasztikus csoda! Óriási tűz és szív volt ma a csapatban, büszke vagyok rájuk"

- mondta a meccs után az M4 Sport kamerája előtt Varga Zsolt szövetségi kapitány.

Varga Zsolt érthetően nagyon boldogan nyilatkozott Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Szoktam mondani, hogy mindig az utolsó siker a legédesebb, most főleg így van. Ilyen forgatókönyvvel még a csoportban is jó meccset nyerni, nem, hogy az elődöntőben, ami olimpiát is ér. Nagyon fárasztó volt, a vb-nek ebben a fázisában ez már nem is meglepő. Ennek ellenére mindig tudtunk valami újat húzni, jöttek az egyéni pluszok.

- árulta el Varga Dénes.

Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.