Így ünnepelte a vb-sikert a magyar férfi pólóválogatott - videó

VARGA Zsolt; NYÉKI Balázs, Fukuoka, vizes világbajnokság, vízilabda, vízilabdatorna, férfi válogatott, döntő, Magyarország - Görögország, vizes VB, 2023. 07. 29.
Fukuoka, 2023. július 29. A medencébe ugranak Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal (j3) és Nyéki Balázs másodedzővel (j2) a magyar válogatott játékosai a férfi vízilabdatorna döntőjében játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 29-én. A magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresek után 14-13-ra győzött a görög csapat ellen és aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A magyar férfi vízilabda-válogatott aranyérmet nyert a fukuokai világbajnokságon, amelynek szombati döntőjében ötméteresek után 14-13-ra nyert a görög csapat ellen. A lefújás után hatalmas ünneplés vette kezdetét.

A Magyar Vízilabda-szövetség videójában az öröm pillanatainak első másodpercei láthatóak. A játékosok mellett a stábtagok is a medencében kötöttek ki:

A finálé hőse Vogel Soma lett, aki az ötméteres párbajban négyszer hárított. Varga Zsolt szövetségi kapitány irányításával az együttes a tavalyi Európa-bajnoki ezüst után most vb-címet nyert. A magyarok 1973, 2003 és 2013 után történetük negyedik világbajnoki címüket szerezték. A válogatott a görögökhöz hasonlóan már a döntőbe jutással megszerezte a kvótát a jövő évi párizsi olimpiára.