Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szinte biztos abban, hogy Máthé Dominik nem fog felépülni a sérüléséből a márciusi olimpiai selejtezőre.

A múlt héten az Eb-5. hellyel története legjobb Európa-bajnoki szereplését elérő magyar férfi kézilabda-válogatott jobbátlövője, Máthé Dominik a horvátok elleni győztes középdöntős meccsen sérült rá a korábban műtött bal térdére, majd a kontinenstorna folytatásában már nem állt a csapat rendelkezésére. A szezon végén a francia Paris Saint-Germainből a lengyel Kielcéhez igazoló Máthéra nagy szüksége lehetne Chema Rodrígueznek az olimpiai selejtezőkön, ám a szövetségi kapitány nem optimista a felépülésével kapcsolatban.

Máthé Dominik szinte biztosan kihagyja az olimpiai selejtezőtornát Fotó: Csudai Sándor - Origo

A szövetségi kapitány szerint Máthé nem épül fel márciusra

„Szerintem Máthé Dominik nem épül fel az olimpiai kvalifikációs tornára. Nagyon balszerencsés, hogy a korábban már műtött térdére ismét rásérült. Meg kell várni, hogy milyen kezelésekre lesz szüksége, és hogy milyen beavatkozások mellett dönt. Ez a legrosszabb, ami egy játékossal történhet: ha egy családtag megsérül, kiesik a keretből. Merthogy én mindenkire családtagként tekintek.

– nyilatkozta Chema Rodríguez az M4 Sport Kézilabdamagazinban.

Máthé Dominik bal térde először 2022 februárjában sérült meg egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, akkor majdnem egy évet kellett kihagynia. Az olimpiai selejtezőtornára március 14. és 17. között kerül sor, a magyar válogatottnak Norvégia, Portugália és Tunézia ellen kell kiharcolnia a szereplést a párizsi ötkarikás játékokon.