Vágólapra másolva!
Már hétfőn hajnalban elutazott a Soproni Postás nőikosárlabda-csapata az oroszországi Vologdába, a szerdai Ronchetti-kupa összecsapásra. Meszlényi Róbert együttese Sopronban a múlt szerdán tizennyolc pontos előnyt szerzett a visszavágóra.

"Nagyon fontos a jó kezdés" - vélekedett még utazás előtt a soproniak fiatal szakvezetője. "Nagyon remélem, az meg sem fordul a lányok fejében, hogy a tizenhét pontos vereség is továbbjutást érhet, mert ha így áll hozzá a csapat, az egyenlő a kieséssel. Ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, természetesen Vologdában is győzelemre kell játszanunk. Ezt pedig úgy érhetjük el, ha a saját, gyors játékunkat próbáljuk meg játszani. Nagyon fontos még a lepattanó labdák megszerzése, ebben ugyanis nagyon erős az orosz csapat."

A szakvezető hozzátette: a kitűnő erőkből álló orosz együttes, a Csevakata Vologda mellett Szibériában lányainknak a szokatlan körülményekkel is meg kell küzdeniük. Sőt, a kőkemény szibériai télben a soproniak hangulatát még fagyosabbá tette, hogy a küldöttség néhány csomagja nem érkezett meg. Állítólag még a repülőtéren, Bécsben tűntek el a felszerelések, amelyek között volt a Postás bolgár irányítójának a csomagja, valamint az együttes gyúrójának a táskája. A keddi edzés után annyi pozitívumot mindenesetre megállapítottak a Postás játékosai, hogy a csarnokban uralkodó fagypont körüli hőmérsékletről keringő hírek túlzóak, tizenhét fok volt a csarnokban, és remélik, szerdán is ennyi marad.

Botár László

Korábban:

Megnyugtató Postás-győzelem a Ronchetti-kupában

Fórum:

Magyar kosárlabda