Nem játszanak a németek a hollandokkal

Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott svéd szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson kijelentette, hogy még a jövő évi foci-Eb előtt eldönti, hogy hosszabbít-e. A hollandok - németalföldi sajtóvélemények szerint - tartanak a németektől, a két együttes barátságos meccse el is marad.
Vágólapra másolva!

Anglia svéd szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson kijelentette, hogy még a jövő júniusban kezdődő Európa-bajnokság előtt eldönti, meghosszabbítja-e szerződését. Az angol szövetség, az FA már megtette ajánlatát a szakvezetőnek, amely szerint 2008-ig maradhatna a nemzeti csapat élén, ám Eriksson nem kíván elhamarkodottan dönteni.

"Korai lenne aláírni bármit is, hiszen van még időnk, hogy minden részletet tisztázzunk" - mondta Eriksson, akit a brit sajtó az elmúlt hetekben a Chelsea-vel hozott kapcsolatba.

A sorsolás sajtóvisszhangjából kiderül, a rész tvevő országok többségében a D csoportot tartják a legerősebb négyesnek.

Hollandia:
de Volkskrant: "Csak egy sorsolás, de újra azt kell mondanunk: már megint a németek"

de Telegraaf: "Nehéz csoportban az oranje"

Csehország:
Sport: "Halálcsoport"

Mlada fronta Dnes: "Ez nehéz csata lesz"

Pravo: "Szomorú sorsolás - Németország és ismét a hollandok"

Lettország:
Neatkariga Rita Avize: "Lettország összemérheti tudását a bajnokokkal"

Diena: "A lett futballistáknak a halálcsoportban kell küzdeniük"

Franciaország: L'Équipe: "Csehország hármas versenyben, az egyik korán búcsúzni fog"

Le Figaro: "A címvédőt jól kiszolgálták. A D csoport a legnehezebb"

Libération: "Szuper sorsolás a franciák szempontjából. A halálcsoport szerepét a D jelű kvartett kapta"

Anglia:
The Times: "Anglia a B csoportban, nem lesz könnyű séta. Szerencsére a hollandok másik négyesbe kerültek."

The Sun: "Angliának be kell jutnia a negyeddöntőbe, Svájcot és Horvátországot le kell győzni."

S ami még a holland-német csatához tartozik, műsorváltozással reagált a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) az Eb-sorsolásra. A válogatott eredetileg február 18-án Rotterdamban játszott volna felkészülési mérkőzést, de mivel mindkét csapat a D jelű kvartettbe került, a DFB lemondta a hollandiai túrát. Lehetséges beugróként elsősorban a német Otto Rehhagel által irányított görög tizenegyet emlegetik.

A dpa német hírügynökség kiemeli, hogy Rudi Völler együttese ezzel csupa másodrangú ellenféllel mérkőzik a ráhangolódás időszakában, így június 6-án Kaiserslauternben a magyar válogatottal találkozik. A további meccspartnerek: Belgium (március 31., Köln), Románia (április 28., Bukarest), Málta (május 27., Freiburg) és Svájc (június 2., Bázel).

Végül pedig egy rövidhír: az Európa-bajnokságnak "skandináv arca" lesz, mivel Helen Svedin személyében egy svéd modellt választottak a kontinensviadal reklámasszonyának. Az Eb egyik főszponzorának döntését a szervezőbizottság is elfogadta, s maga Gilbert Madail, a testület elnöke jelentette be. Az "idegenválasztás" ellenére sem várható felzúdulás a portugálok körében, hiszen a hölgy nem más, mint a talán legnépszerűbb hazai labdarúgó, a Real Madridban futballozó Luis Figo felesége.