Társoldalunk:

Rendbontás nélkül őrült meg Budapest

2016.06.15. 15:27

Sem rendbontás, sem más incidens nem történt Budapesten kedden este, amikor a szurkolók az utcákon ünnepelték a magyar labdarúgó-válogatottat, amely 2-0-ra legyőzte az osztrák csapatot a franciaországi Európa-bajnokságon. A találkozó után a fővárosban a felvonuló ünneplő tömeg miatt forgalomterelésre is szükség volt.

A 44 év után ismét Eb-résztvevő magyar válogatott első gólját Szalai Ádám szerezte a 62. percben, majd a 87. percben Stieber Zoltán gyönyörű találattal állította be a végeredményt. A kedd esti mérkőzésen országszerte és a fővárosban is számos szórakozóhelyen, illetve szabadtéri óriáskivetítőknél szurkoltak a magyar együttesnek.

Az MTI megkeresésére szerda délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte: a rendőrség a kialakult helyzetet figyelembe véve, a közrend és közbiztonság fenntartása érdekében megtette a szükséges intézkedéseket. Egy ember ellen sem kellett intézkedniük.

Szurkolók ünnepelnek Budapesten, az Erzsébet körútonForrás: MTI/Balogh Zoltán

Bernd Storck szövetségi kapitány csapata szombaton Izlanddal találkozik Marseille-ben, majd négy nappal később Portugália lesz az ellenfele Lyonban. A BRFK azt írta: ezt követően is a hatályos jogszabályok betartásával biztosítja Budapest közrendjét, közbiztonságát.

Ezt azért volt fontos megjegyezni, mert a budapesti Nagykörúton megbénult a villamosforgalom, az örömittasan vonuló szurkolókra azonban nem volt dühös senki, együtt ünnepelt a főváros a frenetikus sikert elérő magyar csapattal.

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.