Társoldalunk:

Két kulcsjátékostól is el kell búcsúznunk?

2016.06.27. 08:59

A franciaországi Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőben kiesett magyar labdarúgó-válogatott két rangidőse, a 40 éves Király Gábor és a 37 esztendős Gera Zoltán nem kívánt arról beszélni, folytatják-e a válogatottban. 

"Majd meglátjuk" – válaszolta a jövőjét firtató kérdésre a kapus, aki eddig 107-szer lépett pályára a válogatottban, ezzel pedig magyar rekorder. Király a nyolcaddöntőben a belgáktól elszenvedett 4-0-s vereség ellenére kiválóan védett, több bravúrt mutatott be, amivel versenyben tartotta a magyar csapatot, egyúttal a saját rekordját tovább javítva 40 évesen és 86 naposan minden idők legidősebb játékosa, aki pályára lépett Eb-meccsen. 

"Szép Eb volt. Erre mindenki emlékezni fog, de az élet megy tovább. Erre építeni kell, és lehet is, ezt bebizonyította a csapat. Az egész sorozatot kell nézni, amiből tanulni kell, mind a pozitívumokból, mind a negatívumokból. Meg kell becsülni, amit elértünk, mert ez egy új alap a magyar labdarúgás számára" – értékelt a Haladás kapusa, aki megjegyezte, kedden vagy szerdán már lemegy az alapozásnál tartó klubja edzésére. 

Két kulcsjátékostól kell elköszönnünk hamarosan?Forrás: AFP

Király korábban azt mondta, ő soha nem fogja lemondani a válogatottságot, amíg hívják, áll a magyar csapat rendelkezésére. 

Gera még egyeztet a kapitánnyal

Gera Zoltán, a Ferencváros 93-szoros válogatott középpályása jövőbeli szereplésével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy Bernd Storck szövetségi kapitánnyal még meg kell beszélnie ezt. Egyetlen élményt nem tudok kiemelni, mert az egész Eb tele volt velük"  – mondta a 37 esztendős Gera, aki a magyar csapat mind a négy találkozóján kezdő volt, illetve a portugálok elleni utolsó csoportmeccsen csodálatos gólt lőtt az első félidőben. 

Az Európa-bajnokságon 44 év után szerepelt magyar válogatott öt pontjával veretlenül nyerte meg az F csoportot Izland, Portugália és Ausztria előtt, majd vasárnap este a toulouse-i nyolcaddöntőben 4-0-ra kikapott a nemzetközi szövetség (FIFA) világranglistáján második Belgiumtól.