Társoldalunk:

Lewis júniusban Johnson ellen öklöz

Június 21-én, Los Angelesben lép ismét a kötelek közé Lennox Lewis, a WBC és az IBO nehézsúlyú világbajnoka. A brit öklöző - aki ezúttal az utóbbi szervezet övét szeretné megvédeni - a kanadai Kirk Johnsonnal csap össze.

A 37 éves Lewis utoljára tavaly június 8-án, Memphisben bokszolt címmeccsen, akkor a 8. menetben kiütötte a sportág amerikai fenegyerekét, Mike Tysont. Következő riválisa hét évvel fiatalabb nála, eddig 36 profi meccset vívott, s 34-szer győzött. A hírek szerint Johnson 1.4 millió dollárt kap a találkozóért, a szigetországi sztár gázsiját egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Elképzelhető, hogy a WBC-övtől Lewisnak el kell búcsúznia, mert a múlt keddi határidőig nem nyilatkozott arról, hol mikor és kivel mérkőzik legközelebb. A WBC szabályai szerint a hivatalos kihívója Erdei Zsolt klubtársa, a hamburgi Universum ukrán klasszisa, Vitalij Klicsko, de a címvédő lemondta az eredetileg április 12-re tervezett összecsapásukat. A szervezet illetékesei még nem nyilatkoztak arról, hogy megfosztják-e trónjától.

A Los Angelesi-i gálán a hírek szerint Tyson is fellép: ellenfele az üzbég Oleg Maszkajev lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK