Vágólapra másolva!
A Magyar Vívó Szövetség elnöksége keddi ülésén úgy foglalt állást, hogy a páston elért eredményt tekinti véglegesnek az országos bajnokság zárónapján, múlt héten hétfőn rendezett - egyébként kizárással végződő - férfitőr-csapat döntő esetében. Eszerint az MTK a bajnok, a Csata DSE az ezüstérmes.

A fordulatos, egyben feszült hangulatú fináléban sokáig az MTK vezetett, ám fordított a Csata, amely az utolsó előtti asszót 35-28-as előnyből kezdhette. A zárópár előtt azonban - Mazza Lorenzo szenzációs produkciója révén - ismét az MTK állt jobban. Utolsóként az erre az asszóra becserélt Huszka Zsombor mérkőzött Berjozkin Antonnal. Huszka remekül vívott, 40-39-ről 45-42-re hozta a párharcot, a bajnoki címet eldöntő találat után azonban eldobta sisakját, amiért - a Csata DSE elnökének tiltakozására - kizárták a csapatát.

A szövetség elnöksége ezt a bírói döntést változtatta meg kedden, 5:3-as szavazati aránnyal. A testület egyben elfogadta a fegyelmi bizottság hétfői határozatát, amelynek alapján Huszka figyelmeztetésben részesült.

A sportág vezető testülete egyúttal megállapította, hogy a főbíró hibázott, mivel hivatalos óvás nélkül határozott a kizárásról, ráadásul a jegyzőkönyvben semmilyen figyelmeztetésnek nem volt nyoma. Az ügy bírói vonatkozásának részleteit - az elnökség felkérésére - a bírák bizottsága tisztázza majd.