Vágólapra másolva!

Mégis lesz Pacquiao-Hatton mérkőzés

A lesz vagy nem lesz Pacquiao-Hatton összecsapás egymást váltó variációi közül megint - ám most már végérvényesnek tetsző módon - az előbbi kerekedett felül, vagyis minden jel szerint mégis megrendezik a profiboksz két kiemelkedő alakjának kisváltósúlyú mérkőzését.

Az igen valószínűsége az után erősödött meg alaposan, hogy a Fülöp-szigeteki Manny Pacquiao kijelentette: megelégszik a meccsbevételből neki ígért 52 százalékkal, vagyis a minimálisan garantált mintegy 12 millió dollárral, miáltal elhárult a legfőbb akadály a brit Ricky Hattonnal május 2-ra, Las Vegasba tervezett összecsapás megtartása elől.

Pacquiao eredetileg a maga javára 60:40 százalékosan kívánta felosztani a mérkőzésből befolyó hasznot, míg Hatton ragaszkodott az 50-50 százalékhoz. Később a brit bokszoló rábólintott, hogy legyen 52 százalék a filippínóé, viszont Pacquiaónak egészen péntekig ez sem volt elég. Most azonban meggondolta magát, és így sem jár rosszul, hiszen maga a mérkőzés sokkal többet hoz a két bokszoló konyhájára a fix fellépti summánál. Hozzáértők szerint a televíziós közvetítésekből járó pénzekkel együtt a felek 100 millió dollárnál is nagyobb összbevétellel kalkulálhatnak.

A Boksz Világszervezetnél (WBC) könnyűsúlyú világbajnok Pacquiao december 7-én technikai KO-val nyert Oscar De La Hoya ellen a múlt év egyik "legütősebb" mérkőzésén, míg a Nemzetközi Bokszszervezetnél (IBO) kisváltósúlyú világbajnok Hatton november 23-án az amerikai Paulie Malignaggit ütötte ki.