Vágólapra másolva!

Villámgyorsan kiütötte Klicsko edzője a nehézsúly veretlen reménységét

Elvesztette veretlenségét Seth Mitchell, akit Vlagyimir Klicsko új edzője, Johnathon Banks győzött le kiütéssel a WBO NABO nehézsúlyú címéért zajló mérkőzésen.

Az Atlantic Cityben rendezett találkozó toronymagas favoritja Mitchell volt, aki ennek megfelelően támadólag lépett fel a nyitó menetben. A második felvonásban aztán jött a nem várt fordulat: a fejetlenül rohamozó Mitchell a kötelekhez próbálta szorítani honfitársát, aki viszont egy pontos kontrával előbb megfogta, majd padlóra küldte szellősen védekező riválisát.

A számolás után Banks vérszagot érezve támadásba lendült, amiből nagy verekedés alakult ki, Mitchell pedig kisvártatva újra padlóra került. A menetből már csak alig fél perc volt hátra, amikor Banks újra leütötte a teljesen megzavarodott Mitchellt, akit számolás nélkül le is léptetett a rutinos Eddie Cotton mérkőzésvezető. A 30 éves Mitchell 25 győzelem és 1 döntetlen után szenvedte el első vereségét, a vele egykorú Banks mérlege pedig 29 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség.

Két leütés a háromból:


Banks ezzel az értékes győzelemmel begyűjtötte a WBO NABO és a WBC nemzetközi bajnoki címeit, valamint nem mellesleg eliminációs mérkőzést vívhat a WBC világbajnok Vitalij Klicsko kihívási jogáért. Az majd december elsején dől el, hogy Tyson Fury vagy Kevin Johnson lesz az ellenfele azon a meccsen, amely arról dönt majd, ki lesz az idősebbik Klicsko kihívója.

Könnyedén, pár menet leforgása alatt védte meg első ízben IBF nagyközépsúlyú világbajnoki címét Carl Froch. Az angol bunyós Nottinghamben lépett szorítóba, ellenfele pedig a korábban egy kategóriával feljebb, azaz félnehézsúlyban szereplő Yusaf Mack volt.

A találkozó a papírformának megfelelően egyoldalúan alakult, és Mack már a nyitó menetben közelebbi ismeretségbe került a padlóval. Az eset után a magabiztos Froch folytatta riválisa lebontását, és a harmadik felvonásban egy kegyetlen testütéssel ki is ütötte az amerikai kihívót. Froch új rekordja: 30 győzelem (ebből 22 KO/TKO), 2 vereség, 0 döntetlen.

www.profiboksz.hu