Társoldalunk:

De La Hoya mégis megütközne Mayweatherrel

2015.06.27. 12:41

Mégsem tett le a visszatérésről Oscar De La Hoya, a 2008-ban visszavonult jelenleg 42 éves bokszlegenda szívesen összehozna egy Floyd Mayweather elleni mérkőzést. De úgy érzi, a veretlen honfitárs ezúttal is a könnyebb utat akarja választani, és gyengébb ellenfelet keres.

A jelenleg promóterként tevékenykedő egykori ökölvívó, Oscar De La Hoya 2008-ban vonult vissza, miután kikapott Manny Pacquiaótól. Az amerikai bunyós a barcelonai olimpiai arany után profi pályafutása során 17 világbajnokot győzött le, és hat különböző súlycsoportban tízszer volt világbajnok.

"A legjobb forgatókönyv az lenne, ha Mayweather megütközne Gennagyij Golovkinnel, aztán én mennék a nyertes ellen. Hogy van-e ennek realitása? Ki tudja, láttunk már ennél sokkal őrültebb dolgokat. De ha visszatérek, csakis a legjobbak ellen akarok bokszolni" - idézte De La Hoyát a Profiboksz.hu szakportál.

2007 májusában megosztott pontozással Mayweather (j.) nyertForrás: AFP/Gabriel Youys

A klasszist nem lepte meg, hogy Mayweather kihívta őt: "Egyáltalán nem döbbentett meg, mert Floyd kifogyott az ellenfelekből. Sőt, neki én most jobban kellek, mint fordítva. Andre Bertót és Karem Mayfieldet emlegeti, mint utolsó ellenfeleket, ami a legegyszerűbb út lehet számára a távozáshoz. Mint mindig, most is a legkönnyebb utat akarja választani."

A két bunyós 2007 májusi mérkőzését megosztott pontozással Mayweather nyerte, a rendkívül szórakoztató 12 menetes ütközet utolsó három percében a nézők felállva buzdították a két világklasszist. A pontozók közül végül kettő Mayweathert (116-112, 115-113), míg egy De La Hoyát látta jobbnak (113-115).