Társoldalunk:

Fordított idősorrendben rendezik az úszódöntőket a tokiói olimpián

2018.07.19. 15:45

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) vezető testülete, a Bureau csütörtökön úgy döntött, hogy támogatja az amerikai televíziós társaságok kérését, és a 2020-as tokiói nyári olimpián helyi idő szerint délelőtt lesznek az úszódöntők.

A testület szűkszavú közleménye szerint lausanne-i ülésükön "elfogadták, hogy a finálék délelőtt legyenek".

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán hagyta jóvá a két év múlva esedékes ötkarikás játékok versenyeinek napi bontását, ám az úszó, műúszó és műugró számok pontos időrendjéről még nem nyilatkozott - Kit McConnell sportigazgató elmondta, a FINA döntésére vártak az ügyben.

A győztes Hosszú Katinka ünnepel a 100 méteres hátúszás döntője után a riói nyári olimpiánForrás: MTI/Illyés Tibor

Legutóbb - ugyancsak az olimpiát közvetítő amerikai televíziós társaságok nyomására - a 2008-as pekingi játékokon rendezték fordított időrendben az úszóversenyeket.

Az NBC csatorna 2032-ig 7,65 milliárd dollárt (2100 milliárd forintot) fizet a nyári és téli játékok közvetítési jogaiért. A döntésnek köszönhetően az amerikai nézők helyi idő szerint fő műsoridőben láthatják majd az olimpiai úszóversenyeket.

Korábban a tengerentúli társaságok kérésére az idei, phjongcshangi téli olimpia műkorcsolya-döntőit is délelőtt rendezték.