A világelső teniszező elmondta, miért vált meg a sikeredzőtől

Naomi osaka
Japan's Naomi Osaka celebrates her victory against Czech Republic's Karolina Pliskova during their women's singles semi-final match on day 11 of the Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 24, 2019. (Photo by Jewel SAMAD / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A világelső japán teniszező, Oszaka Naomi hétfőn rövid közleményben tudatta, hogy már nem Sascha Bajin az edzője. A hír már csak azért is meglepő volt, mert tavaly a WTA-nál az év trénerének megválasztott Bajin irányítása alatt vált a világ egyik legjobb játékosává a nemrég pályafutása második Grand Slam-tornáját és első Australian Openjét megnyerő teniszező. Oszaka most elmondta, miért vált meg Bajintól.

A korábbi közleményből még nem derült ki a szakítás oka, a dubaji tenisztorna előtt azonban már megosztott néhány részletet a döntés hátteréről Oszaka.

„Sokan azt gondolták, hogy a pénzről szól az egész, pedig nagyon nem így van. Ennél fájdalmasabb dolgot még nem is hallottam. Többet látom a csapatom tagjait, mint a családomat, soha nem tennék ilyet velük. Az elsődleges szempont az, hogy

nem helyezem soha a sikereimet a boldogságom elé" – árulta el Oszaka.

Oszaka Naomi megszólalt a korábbi edzőjével kapcsolatban Forrás: AFP/Jewel Samad

A japán teniszező elmondása szerint a folyamat már Ausztráliában érezhető volt, és ezt azok az emberek is érezték, akik látták, hogyan kommunikáltak egymással.

csak hálával tartozom neki. Jelenleg pedig hálás vagyok azoknak az embereknek, akik most mellettem vannak, és hajlandóak azt a munkát elvégezni, amit Sascha csinált eddig" – tette hozzá a világelső teniszező, aki hozzátette, hogy a döntése végleges, nem fogja megváltoztatni azt.