Társoldalunk:

Nem megy az olimpiára, de világversenyes éremmel búcsúzna Berki Krisztián

2019.12.10. 12:32

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnöke szerint bár a jövő nyári olimpián biztosan nem lesz ott, világversenyen szerzett éremmel szeretne búcsúzni a nagyközönségtől Berki Krisztián.

A sportvezető az M4 Sporton hétfőn este elmondta, a tokiói kvalifikációra már csak egyetlen esélye lenne London ötkarikás aranyérmesének, de ehhez az utolsó három világkupa legjobbjának kellene lennie.
Az első vk-forduló februárban lesz, de mivel Berkit nemrég műtötték, oda nem fog tudni eljutni- összegzett Magyar Zoltán, aki maga is lólengésben nyert két olimpiát.
A Nemzet Sportolója szerint ugyanakkor az UTE 34 éves tornásza küzd azért, hogy világversenyen szerepelhessen, és ott éremmel búcsúzhasson.

A folyamatosan sérülésekkel küzdő Berki Krisztián nagyon szeretne szépen búcsúzniForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Catalin Soare

"Erre elsősorban Európa-bajnokságon lehet esélye, mert jövőre nem rendeznek vb-t" - jelentette ki Magyar Zoltán, aki szerint Berki - ha egészséges - még mindig olyan gyakorlatot tud bemutatni, amivel "éremképes".
Neki az a vágya, hogy éremmel búcsúzzon, mi mindent meg fogunk tenni, hogy ehhez hozzásegítsük. Nem tud olyat kérni, amit ne tennénk meg érte- fogalmazott.

Az elnök kérdésre elmondta, bár az utóbbi évtizedekben általában egy ember "tartotta a hátát" a magyar tornászok közül, az utóbbi években szélesedett a paletta: Dévai Boglárka, Vecsernyés Dávid és Kovács Zsófia is nyert Európa-bajnoki érmet.A jövő évi magyar olimpiai szerepléssel kapcsolatban kiemelte, hogy a férfiak között nincs esély a kvótaszerzésre, a nőknél ugyanakkor ketten is "a vonal fölött vannak".

"Az indulási jogot Kovács Zsófia szerezte meg, de közte és Schermann Bianka között válogatóverseny lesz" - nyilatkozta Magyar Zoltán, aki szerint hatalmas előrelépés lett volna a sportág számára, ha a magyar női csapat kvótát tud szerezni, ez elsősorban a rossz gerendagyakorlatok miatt nem sikerült.
"Peches évet zártunk, jövőre remélem, sérülésmentes lesz a szezonunk" - mondta a MATSZ-elnök.