Babos Tímea: ilyen körülmények között értelmetlen versenyeket szervezni

2019 US Open - Day 4 GettyImageRank2 SPORT TENNIS grand slam us open tennis championships
Babos Tímea úgy érzi, ilyen körülmények között nem kellene versenyeket rendezni
Vágólapra másolva!
Babos Tímea szerint ilyen körülmények között versenyeket, US Opent rendezni értelmetlen - így reagált a teniszezők világranglistáján 100. magyar játékos a szerdai hírre, miszerint a női versenyeket szervező WTA augusztus 3-tól indítja újra a viadalokat.

A 27 éves teniszező az M1 aktuális csatornának hozzátette, a tervek szerint kizárólag reptéri hotelekben szállhatnának meg, onnan egyből a pályára utazhatnának csak, a létesítményekben pedig nem állna rendelkezésükre se öltöző, se étterem, sem pedig pihenőszoba. Amellett, hogy nézők nélkül kellene játszaniuk, a versenyre is csak egyetlen ember kísérhetné el, azaz a stábja nem utazhatna vele, ráadásul minden nap koronavírus-teszten kellene átesnie a játékosoknak, ami ha pozitív eredményt hoz, akkor az automatikus kiesést és természetesen karantént von maga után.

Babos Tímea úgy érzi, ilyen körülmények között nem kellene versenyeket rendezni Forrás: AFP/2019 Getty Images/Emilee Chinn

A párosban háromszoros világbajnok Babos hozzátette, természetesen addig még van idő, és a dolgok változhatnak, ő pedig a szakmai stábjával és családjával közösen dönt majd a folytatást illetően. Megjegyezte, körülbelül három-négy hétre lenne szüksége ahhoz, hogy újra versenyformába kerüljön.

A versenyeket szervező WTA szerdán jelentette be, hogy augusztus 3-án indul újra a március óta szünetelő nemzetközi teniszélet.