Társoldalunk:

Változott a kosárlabda Európa Kupa lebonyolítási rendje

2020.11.23. 21:58

Változott a januárban rajtoló férfi és női kosárlabda Európa Kupa lebonyolítási rendje a koronavírus-járvány miatt.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség (FIBA) intézkedései nyomán a férfiaknál a magyar csapatok - az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász - ellenfelei ugyanazok maradtak, de az oda-visszavágós rendszert eltörölték. Minden csoport külön helyszínen fog pályára lépni, a csapatok pedig egy-egy meccset játszanak majd egymás ellen január 26. és 29. között.  

A férfiaknál az Egis Körmend és a Szolnoki Olajbányász indul az Európa KupábanForrás: MTI/Varga György

A kvartettekből az első két helyezett, valamint a hat csoportharmadikból a négy legjobb jut tovább a 16 közé.

A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket buborékokban játsszák le, és ott is egyetlen mérkőzésen dől majd el a továbbjutás.

A női EK-ban - melyben az Atomerőmű-KSC Szekszárd, az UNI Győr és a VBW CEKK Cegléd lesz érdekelt - az alapszakasz csoportmeccseire január 19-22. között kerül sor, egy csoport egy helyszínen lesz, és minden csapat egy mérkőzést vív a többi együttesel. A csoportok első két helyezettje jut majd tovább, és a női Euroligából nem csatlakozik egy klub sem a továbbjutókhoz. A nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is buborékokban tartják majd március 16-18. között.

A férfiaknál egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligájában már zajlik az idény a Falco KC Szombathely részvételével, míg a női elitet felvonultató Euroligában a Sopron Basket rendezi jövő héten az egyik idénynyitó - buborékos rendszerű - csoporttornát.