Nem oldották fel a doppingoló fiatal teniszező felfüggesztését

Horizontal
Az ukrán teniszezőt sokkolta az eltiltása, és visszautasította a doppingvádat
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) másodszor is elutasította az ukrán Dajana Jasztremszka fellebbezését, így a világranglista 31. helyezettjének doppingvétség miatti felfüggesztése továbbra is érvényben marad.

Az ITF január végén már elutasította a 20 éves teniszező kérelmét, a játékos ezt követően a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, amely február elején szintén nem oldotta fel a felfüggesztését. Sportága nemzetközi szövetsége most úgy fogalt állást, hogy a szankció az ügy végleges lezárásáig érvényben marad.

Az ITF január elején jelentette be, hogy pozitív doppingteszt miatt felfüggesztette Jasztremszka játékjogát. Az ukrán játékos november 24-én, versenyen kívül adott vizeletmintájában a tiltólistán szereplő meszterolonra bukkantak. Ez az anabolikus szteroid növeli a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintjét a szervezetben.

Az ukrán teniszezőt sokkolta az eltiltása, és visszautasította a doppingvádat Forrás: AFP/Brenton Edwards

Jasztremszka - aki közösségi oldalán visszautasította a doppingvádat - eddig három WTA-tornán diadalmaskodott, és a 2019-es wimbledoni bajnokságon a nyolcaddöntőig jutott.