Vágólapra másolva!
A spanyol Pablo Andujar kétszettes hátrányból búcsúztatta a negyedik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiemet vasárnap a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyének első fordulójában.

A világranglistán 68. spanyol teniszező 4 óra 29 percet követően bizonyult jobbnak esélyesebb ellenfelénél. A Párizsban kétszeres döntős (2018, 2019), további két alkalommal elődöntős (2016, 2017), a világranglistán is 4. Thiem nyolcadszor indult a Roland Garroson, és először búcsúzott a nyitókörben.

A négyszeres Grand Slam-tornagyőztes japán Oszaka Naomit közben 15 ezer dollárra (4,28 millió forintra) büntették, miután szerdai bejelentéséhez hűen - mentális egészségének megóvására hivatkozva - mérkőzését követően nem vett részt a kötelezően előírt sajtótájékoztatón.

Oszaka Naomi komoly pénzbüntetést kapott Forrás: AFP/Martin Bureau

A szervezők közleményükben felhívták a világranglista második helyezettjének, a világ legjobban kereső női sportolójának a figyelmét, hogy a folytatásban tegyen eleget a sajtó iránti kötelezettségének, ellenkező esetben a mostaninál súlyosabb büntetésre számíthat. Kiemelték:

a szabály ismételt megsértése magában foglalja a versenyből történő kizárást, illetve eltilthatják a további Grand Slam-tornákról is.