Társoldalunk:

Négy nap alatt több mint száz koronavírusos eset a pekingi téli olimpián

2022.01.31. 15:21

Az elmúlt négy napban 119 sportolónak, illetve közreműködőnek lett pozitív a koronavírustesztje a pekingi téli olimpián.

A szervezők hétfői közleménye szerint a hatóságok továbbra is zárt buborékban tartják a résztvevőket, a személyzetet és a médiát, hogy elkülönítsék őket a nyilvánosságtól. Szombaton 34, vasárnap 37 esetet regisztráltak, a legtöbbet az érkezők között a repülőtéren. Annak ellenére, hogy nem ilyennek képzeltem az olimpiát, örömmel látom, hogy jól működnek a protokollok - mondta a finn Emma Terho, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a sportolói bizottság elnöke, akinek ugyancsak pozitív lett a tesztje a repülőtéren, a hétvége óta pedig karanténban van.

A koronavírus-járvány miatt védőöltözetet viselő dolgozó fogadja a 2022-es pekingi téli olimpiára érkező utasokat a pekingi nemzetközi repülőtérenForrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

Nem mindenki ilyen elégedett, az orosz sílövő, a kétszeres Európa-bajnok Valerija Vasznyecova számára például két pozitív tesztje miatt már véget is ért az olimpia. Az olimpia egyelőre csak álom marad. Talán egy napon lesz erőm ebből felemelkedni - mondta összetörve a 24 éves sportoló.

A koronavírus-járvány miatt védőöltözetet viselő dolgozók fogadják a 2022-es pekingi téli olimpiára érkező utasokat a pekingi nemzetközi repülőtérenForrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A pekingi téli játékokon mintegy háromezer sportoló vesz részt, a versenyeket nézők nélkül rendezik meg.